Salut confirma un cas de coronavirus a Sant Boi

El departament de Salut ha confirmat aquest dimarts a la tarda un cas de coronavirus al municipi. És el quart cas d’aquest tipus a la comarca.

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa // Generalitat

La Generalitat ha confirmat aquest dimarts a la tarda l’existència d’un cas d’infecció per coronavirus a Sant Boi. Es tracta del quart cas d’aquesta tipologia que s’ha confirmat fins ara al Baix Llobregat. Actualment a Catalunya hi ha 125 positius de coronavirus, dels quals 18 es troben en estat greu.

Des de l’Ajuntament demanen calma a la població i que se segueixin les recomanacions sanitàries dictades per les autoritats pertinents. També recomanen fer cas d’informacions oficials i no difondre notícies falses sobre el virus.

Salut demana fer un ús responsable del 061

Arran de l’epidèmia del coronavirus, el telèfon 061 Salut Respon està rebent una allau de trucades. Només aquest dilluns, va rebre prop de 18.000 trucades. Per això, Salut demana a la població fer un ús responsable del 061. També es recorda que per a qualsevol dubte es pot trucar a l’atenció primària i que, per a emergències greus i de risc vital, cal contactar amb el 112.

Recomanacions per no contraure el virus

Des del departament també recomanen seguir mesures preventives d’higiene per no contraure el virus. Per exemple, cal rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

També és necessari evitar el contacte estret amb persones que mostrin símptomes com tos o esternuts, així com tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar. Una altra de les recomanacions és no compartir menjar o estris sense haver-los netejat correctament.

Recomanacions personalitzades