L’Ajuntament de Sant Boi denuncia l’estat de les infraestructures del Delta del Llobregat després del temporal

L’Ajuntament de Sant Boi ha denunciat la falta d’actuació de la Generalitat sobre les infraestructures de la zona del Delta del Llobregat, que han quedat afectades a causa de la borrasca Glòria.

El Llobregat, crescut al seu pas per Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi
El Llobregat, crescut al seu pas per Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Miret, juntament amb les alcaldesses de Gavà i Castelldefels, Raquel Sánchez i María Miranda, respectivament, així com l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han demanat a la Generalitat de Catalunya que implementi «solucions efectives i urgents al mal estat de les infraestructures de la zona del Delta del Llobregat», segons han informat mitjançant un comunicat.

Els edils atribueixen a una «falta de voluntat política» el fet que, a causa del temporal Glòria, gran part de la població s’hagi quedat sense servei elèctric, i que s’hagin produït inundacions en els camps del Delta, nascudes de l’obsolescència del sistema de desguàs.

Els responsables municipals denuncien el «deficient estat de les línies elèctriques» així com el seu «manteniment insuficient». En aquest sentit, es disposen a demanar a la conselleria d’Empresa, Indústria i Energia, que realitzi «una auditoria sobre l’estat de les xarxes elèctriques» dels municipis, i els serveis d’atenció a la ciutadania que la companyia elèctrica ofereix.

Les alcaldesses i l’alcalde asseguren que, «quan es produeixen episodis com el temporal», els canals i les rieres no poden desguassar al mar, i els mars pateixen inundacions, que «triguen massa a buidar-se». Això provoca que es perdin «sistemàticament» collites senceres. A més, asseguren que les mesures implementades fins ara no han donat resultat, i demanen a la Generalitat «més implicació».

Per últim, han instat a la Generalitat de Catalunya a què es reuneixi amb els alcaldes dels municipis afectats, per impulsar «accions d’urgència» per disminuir l’impacte més immediat d’aquest temporal.

Recomanacions personalitzades