L’institut Rafael Casanova guanya 5.000 euros amb el projecte ‘Planeta B’

El projecte ‘Planeta B’ de l’Institut Rafael Casanova de Sant Boi de Llobregat s’ha erigit amb el primer premi d’Ètica i Ciència, atorgat per la fundació Víctor Grífols. El centre s’ha endut un total de 5.000 euros.

Membres de l’institut amb el premi // Institut Rafael Casanova

Planeta B és el projecte presentat pels alumnes de l’institut Rafael Casanova de Sant Boi de Llobregat que ha guanyat el primer guardó dels premis ‘Ètica i Ciència’, atorgats per la fundació Víctor Grífols. El centre s’ha fet amb una dotació de 5.000 euros que, segons han assegurat, utilitzaran per fer millores en l’institut en l’àmbit mediambiental.

La seva tasca ha consistit, bàsicament, a realitzar activitats de conscienciació vers el medi ambient, com per exemple la fabricació d’embolcalls casolans pels seus entrepans. També han anat a visitar plantes de reciclatge i deixalleries, i han enviat una carta a l’ajuntament perquè els facilités contenidors per reciclar, que finalment han aconseguit.

Els impulsors del projecte ‘Planeta B’, Diana Méntrida, Dani Perals, Juanma Sánchez i Vicky Santolaria, de primer d’ESO, han pogut sumar a la seva iniciativa un total de 25 professors i 151 alumnes, convertint la seva idea inicial en un projecte transversal, que abraça totes les assignatures: des de ciències naturals fins a matemàtiques passant per les llengües.

Recomanacions personalitzades