El Consell d’Adolescència farà una guia d’educació sexual a petició dels joves

L’òrgan participatiu integrat per una trentena de joves de la ciutat elaborarà una guia d’educació sexual per a adolescents en els propers 12 mesos. Era la demanda majoritària que els joves de la ciutat els havien fet arribar.

El Consell Local d’Adolescència està format per una trentena de joves // Ajuntament

Durant els propers 12 mesos, el Consell Local d’Adolescència de Sant Boi elaborarà una guia d’educació sexual per als adolescents del municipi. Era la petició majoritària que els joves de la ciutat havien fet arribar a l’òrgan participatiu, que ara la farà durant el 2020 per encàrrec de l’Ajuntament.

El consell està format per una trentena d’adolescents del municipi provinents de diferents centres i entitats educatives de la ciutat que s’encarreguen de representar el conjunt de joves del municipi i de traslladar les peticions del col·lectiu a les institucions municipals.

De fet, aquest 2019 ha estat el primer any de vida d’aquest òrgan participatiu, que es va constituir fa justament un any amb alumnes d’instituts de la ciutat, membres d’entitats socioeducatives i de lleure, i joves exintegrants del Consell Local d’Infància.

En aquest any de vida, el grup d’adolescents ha creat un logotip per al consell, ha participat en el pregó de la Festa Major i en l’encesa de l’enllumenat nadalenc. També ha recollit les necessitats i els interessos dels adolescents de Sant Boi a través d’una enquesta que han respost un total de 300 joves d’entre 12 i 18 anys. A banda de demanar una guia sobre educació sexual, els joves han proposat millorar els espais verds i tenir zones esportives on fer activitats com “parkour”.

El Consell d’Adolescència es va constituir el desembre de l’any passat després que tres anys abans es posés en marxa el Consell Local d’Infància. Actualment, l’òrgan dels adolescents està format per alumnes dels centres de secundària Camps Blancs, Marianao, Rafael Casanova, Joaquim Rubió i Ors, Ítaca, Pedagogium Cos, Salesians i Sant Josep. També hi tenen representació l’Esplai Arrels, el Centre Obert Ginkgo, PES Sant Boi, Esplai Eixida i Centre Obert Lola Anglada, així com la Fundació Marianao, la Federació d’Entitats Els Garrofers i l’AEiG Sant Ramon Nonat.

Recomanacions personalitzades