Sant Boi pren protagonisme a la Cimera del Clima celebrada a Madrid

L’Alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, ha viatjat a Madrid en motiu de la Cimera del Clima (COP25) per explicar com Sant Boi ha aconseguit ser la única considerada en dues ocasions com la ciutat més sostenible de l’estat espanyol.

Lluïsa Moret a la Cimera del Clima, a Madrid // cedida per l’Ajuntament de Sant Boi

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats ha convidat l’Ajuntament de Sant Boi a participar en la taula rodona sobre innovació urbana, activitat que s’ha realitzat durant la celebració de la Cimera del Clima (COP25) a Madrid. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha explicat l’estratègia que ha permès a Sant Boi ser escollida dos cops com ‘la ciutat espanyola més sostenible’.

Moret ha argumentat que la sostenibilitat «és un compromís de ciutat», i que la clau és impulsar-la des de l’Ajuntament però fonamentar-la en aliances amb altres institucions i amb conjunt dels agents econòmics i socials del municipi. L’alcaldessa destaca per ser integrant del consell rector de la xarxa estatal Innpulso, que intenta ser un punt de trobada entre tots aquells municipis que intenten aplicar polítiques de ciència i innovació.

A més, Moret ha deixat clar que hi ha uns imprescindibles que cal tenir molt en compte: «la preservació de l’entorn natural, la gestió sostenible dels residus, la promoció de la mobilitat a peu, en bicicleta, en transport públic i amb vehicles sostenibles«.També és important «fer la transició cap a fórmules de producció d’energia més sostenibles i consums més eficients».

D’altra banda, el tinent d’alcaldia de Ciutat Sostenible i Saludable, José Ángel Carcelén, ha participat també aquesta setmana a ala taula rodona Agenda Urbana i Innovació Sostenible duta a terme per l’empresa Suez i Techfriendly.

Recomanacions personalitzades