Sant Boi farà tàndem amb Suïssa en un projecte artístic europeu

El municipi ha estat una de les 12 ciutats seleccionades per participar al programa europeu d’art comunitari “Tandem for Europe”, on la ciutat presentarà una exposició sobre identitat i patrimoni europeu juntament amb Suïssa.

Una de les sessions de Tandem for Europe // Ajuntament

L’espai Can Castells Centre d’Art de Sant Boi ha estat una de les institucions artístiques seleccionades per participar en el projecte “Tandem for Europe”, una iniciativa sobre intercanvi cultural entre diferents entitats artístiques del continent en què el centre santboià farà tàndem amb el Museu Transitorisches, de la localitat suïssa de Pfyn.

Aprofitant el seu passat romà comú, ambdues ciutats preparen per al projecte una exhibició interactiva per convidar el públic a pensar i reflexionar sobre el passat, present i futur del continent europeu.

Han batejat l’exposició com a “The Future Memory of Our Things” (“La memòria futura de les nostres coses”) amb l’objectiu de plasmar el concepte d’identitat europea a partir d’un passat i present compartits, així com d’un futur amb incerteses comunes com poden ser l’emergència climàtica, l’evolució tecnològica i la globalització.

Des de les dues ciutats s’estan recollint aportacions de diferents col·lectius ciutadans, com és el cas del Laboratori d’Art Comunitari de Sant Boi. També s’està treballant per a futures col·laboracions amb entitats culturals de Portugal i Grècia.

Recomanacions personalitzades