La policia de Sant Boi es rejoveneix amb 19 nous agents

La majoria són homes, tenen entre 20 i 30 anys i han cursat estudis superiors. Està previst que s’incorporin definitivament al lloc de treball a partir del juliol del 2020.

Els 19 nous agents // Ajuntament de Sant Boi

La policia local de Sant Boi incorporarà 19 agents al Servei Local de Seguretat Pública. La plantilla es rejovenirà: 13 dels nous treballadors tenen entre 20 i 30 anys. Hi ha 15 homes i només 4 dones. La majoria ha cursat estudis superiors i prové de sectors professionals diversos.

Volem una policia local diversa en edats, amb presència de dones i que aporti diferents visions i perspectives”, ha assegurat l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, segons un comunicat de l’Ajuntament. L’acte de benvinguda als nous agents ha tingut lloc a la Comissaria de la Policia Local. 

L’alcaldessa socialista i els responsables de la seguretat local han convidat els nous agents a “comprometre’s amb Sant Boi” per estar “a disposició de la ciutadania” i contribuir a “generar seguretat i percepció de seguretat”, sent conscients que treballen en “un servei públic clau per a la comunitat”.

Els agents rebran una formació i faran pràctiques

De novembre a juny, els agents assistiran a classes de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i després faran pràctiques a la Policia Local de Sant Boi durant un any. Està previst que s’incorporin definitivament al lloc de treball a partir del juliol del 2020.

Segons ha informat l’Ajuntament, per escollir el nou personal s’ha dut a terme un “procés de selecció innovador i molt obert”. S’hi han presentat 1.252 candidats que han hagut de superar proves culturals, de continguts, físiques, psicotècniques, una entrevista i la revisió mèdica. 

Una de les dones que s’ha incorporat a la policia local ha obtingut per primera vegada els millors resultats a l’examen físic.

Recomanacions personalitzades