La tempesta deixa sense llum a 5.000 persones als barris de Ciutat Cooperativa i Marianao

Endesa atribueix la manca de subministrament a la desconnexió de la línia elèctrica de mitjana tensió. El servei ha quedat restablert dimarts a la tarda.

La tempesta ha anat acompanyada de calamarsa a Sant Boi aquest matí // Daniel Lázaro

Les fortes pluges registrades la matinada de dilluns a dimarts i dimarts al matí a Sant Boi han provocat que 5.000 habitatges s’hagin despertat sense llum. El tall, que ha afectat especialment els barris de Ciutat Cooperativa i Marianao, s’ha produït després de la desconnexió de la línia elèctrica de mitjana tensió. Segons han informat a Sant Boi Diari fonts d’Endesa, el primer avís d’incidència l’han rebut cap a les 4.27 hores i s’ha produït en el moment més intens de la tempesta.

A partir d’aquest moment, segons han afegit les mateixes fonts d’Endesa, “el centre de control reparteix els clients per diferents línies alternatives perquè recuperin el servei”. De fet, al voltant de les 9.30 hores ja només quedaven 850 abonats sense llum. La companyia ha insistit en ha treballat per reparar el problema amb la màxima rapidesa possible.

Endesa ha explicat que al migdia l’afectació d’usuaris sense llum es quedava en 600. Durant la tarda, el servei ha quedat completament restablert, segons ha informat l’Ajuntament de Sant Boi a través de les xarxes socials.

Alguns ciutadans s’han queixat a les xarxes socials sobre l’excés de temps sense subministrament, el que estava perjudicant el funcionament habitual de la seva vida diària, en veure’s afectades neveres, semàfors i l’activitat de comerços i empreses.

Les condicions meteorològiques complicades són les que han provocat el tall del subministrament de llum. Així, vora les 12.00 hores també s’ha registrat una tempesta forta de calamarsa.

https://twitter.com/eltempsTV3/status/1171356387596820482?s=20

Vuit avisos per pluges

Durant la nit de dilluns, els Bombers de la Generalitat han rebut vuit avisos per pluges i cap de gravetat, segons han assenyalat al seu compte de Twitter. En aquest sentit, han explicat que “no hem tingut molta activitat derivada per emergències vinculades a la tempesta”.

Avaria a Renfe

Per altra banda, una avaria en el sistema de senyalització a les estacions de tren de Sants i L’Hospitalet de Llobregat ha provocat retards de fins a 45 minuts en diverses línies de Rodalies. El problema ha afectat la circulació de trens de les línies R1, R3 i R4.

Recomanacions personalitzades