Un home crema els cinemes Can Castellet perquè no va superar una oferta de feina

Els Mossos d’Esquadra han detingut i empresonat a l’individu de 38 anys, considerat un piròman actiu des de l’any 2014. Està acusat de provocar altres incendis a una empresa i un hospital del Prat de Llobregat, habitatges i contenidors de l’àrea metropolitana.

Els cinemes Can Castellet // Fotografia de Joan Vendrell
Els cinemes Can Castellet // Arxiu

Els Mossos d’Esquadra han detingut a un home de 38 anys de Sant Boi de Llobregat per un incendi comès als cinemes Can Castellet de la ciutat. La policia catalana assegura en un comunicat que l’individu, que ja està a presó, va cremar els cinemes perquè no havia superat una oferta de feina al mateix equipament. Els Mossos l’acusen d’un presumpte delicte d’incendi. L’home és considerat com “un piròman actiu des de l’any 2014”.

El detingut està relacionat amb altres incendis a habitatges, contenidors, empreses, hotels o una sala d’espera d’un hospital de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Els fets que han provocat la detenció van succeir el 15 de maig, moment en què es va declarar un incendi als cinemes Can Castellet. Els Mossos comenten que “la ràpida actuació dels mateixos treballadors del cinema els va permetre extingir l’incendi abans que agafés majors proporcions”. Els Bombers van certificar que l’incendi va ser intencionat.

Delictes reiterats

Els investigadors van comprovar que el mateix dia de l’incendi a Sant Boi, a Can Castellet es va registrar un altre intent menor. En els dos casos, estava present l’home que finalment van detenir i que no havia superat una entrevista de treball en aquella empresa. Per tant, els Mossos asseguren que “la venjança podria ser el mòbil de l’incendi”. El mateix home havia sigut atès el dia anterior a la detenció després de participar en un incendi en l’empresa en la qual treballava al Prat de Llobregat. A més, l’endemà dels actes, va intentar cremar i fer malbé les instal·lacions d’un hospital de la mateixa localitat.

Poc després de l’episodi dels Cinemes Can Castellet, es va declarar un conat d’incendi al bloc d’habitatges on resideix el detingut. La Policia Local el va traslladar perquè el valorés el servei d’urgències de psiquiatria de l’Hospital de Sant Boi. L’home té una llarga trajectòria delictiva en diversos incendis a Barcelona i la seva àrea metropolitana: un domicili particular a Montcada i Reixac, un cèntric hotel de la capital catalana, i fins i tot, a les oficines d’un partit polític.

Recomanacions personalitzades