Els Mossos detenen un home per robar joies i diners a un habitatge de Sant Boi

L’arrestat va ser interceptat a l’aeroport del Prat quan volia fugir a Xile, el seu país d’origen, després d’haver comès furts a Castelldefels, Montcada i Reixac i Viladecans. L’home sempre s’enfilava per la façana dels domicilis, forçant una finestra per fer les sostraccions.

Un dels robatoris als habitatges va ser a Sant Boi // Arxiu

Els Mossos d’Esquadra han detingut a un home acusat de cometre diversos robatoris amb força a diversos habitatges de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, un d’ells Sant Boi. Els agents de la policia catalana de la Unitat d’Investigació de les comissaries de Gavà, Cerdanyola del Vallès i Sant Boi de Llobregat hi han resol sis robatoris amb força en domicilis de l’àrea metropolitana de Barcelona, concretament als municipis de Castelldefels, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat i Viladecans.

La investigació es va iniciar el mes de gener quan els investigadors de la comissaria de Gavà van tenir coneixement d’un robatori amb força a interior de domicili al municipi de Castelldefels. Durant el mes de febrer, els investigadors van detectar quatre robatoris més a domicilis, en els municipis de Castelldefels, Sant Boi de Llobregat i Montcada i Reixac, atribuïbles al mateix individu.

Un únic autor dels sis robatoris

En tots sis casos, segons han explicat els Mossos d’Esquadra, “el modus operandi era el mateix: un únic autor del robatori escalava la façana dels domicilis i forçava una finestra de la terrassa o del balcó amb la intenció de sostreure joies i diners en efectiu”.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir identificar el presumpte autor dels sis robatoris a domicilis de l’àrea metropolitana de Barcelona i, finalment, el 28 d’abril, la persona investigada, un home de nacionalitat xilena, de 21 anys i veí de Barcelona, va ser detingut a l’aeroport del Prat, quan pretenia sortir del país i volar a cap el seu país d’origen.

En el moment de la seva detenció, l’home duia a sobre objectes que els agents encarregats de la investigació van relacionar amb un robatori en un altre domicili comès pocs dies abans a Viladecans, del qual no es tenia encara coneixement. Els investigadors van comissar aquests objectes sostrets al detingut i ja han estat retornats al seu legítim propietari. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

Recomanacions personalitzades