Una exposició recull les investigacions sobre els topònims de Sant Boi

El Museu acull la mostra ‘Els noms de Sant Boi, que fa una evolució històrica de les denominacions de la ciutat. Es poden veure segells i objectes amb el nom imprès segons l’època històrica.

Algunes de les monedes que es poden veure a l’exposició // Museu de Sant Boi

Sancti Baudili, Sant Baldiri, Semboi, Sant Boy, Semboy, Vilaboi, San Baudilio i Sant Boi són alguns dels noms que ha tingut la ciutat des del segle IV. L’evolució de les denominacions que ha tingut el topònim de la població es recullen en una exposició que s’ha inaugurat al Museu de Sant Boi. La mostra és fruit d’un treball de compilació de documents i materials de diverses èpoques que han permès resseguir l’evolució dels noms.

Fins al 28 d’abril, les instal·lacions del Museu a Can Barraquer acolliran l’exposició ‘Els noms de Sant Boi’. Allà es podran descobrir segells i objectes que tenen gravat o imprès el nom de la població en funció del seu moment històric. «El projecte d’investigació s’ha realitzat després d’una recerca de documents i materials, alguns inèdits, en arxius i institucions», segons informa l’Ajuntament de Sant Boi en un comunicat. Així, s’han pogut conèixer els canvis de topònim al llarg del temps.

Monedes, rajoles i rellotges

Monedes de curs legal de la 2a República, moment en el qual Sant Boi disposava d’una pròpia, rajoles amb el nom de San Baudilio o un rellotge amb el nom de la ciutat són alguns dels objectes que es poden trobar a l’exposició. A més, a la mostra també es poden veure llibres de comptabilitat i registres dels segles XV, XVII i XVIII i objectes protocol·laris.

Recomanacions personalitzades