El Museu de Sant Boi acull una exposició sobre l’Holocaust nazi

Fins el 20 de març es podrà veure la mostra «Fugint de l’Holocaust», que repassa la desconeguda història de les famílies jueves que van travessar els Pirineus fugint del nazisme.

"Fugint de l'Holocaust" es podrà veure fins el 20 de març // MHC

«Fugint de l’Holocaust» es podrà veure fins el 20 de març // MHC

El Museu de Sant Boi ha estrenat una exposició que parla sobre l’acollida de refugiats, però en un dels episodis més cruels de la història recent de la humanitat i d’Europa. Fugint de l’Holocaust és una mostra organitzada pel Museu d’Història de Catalunya, que explica el trajecte que van seguir diverses famílies jueves, que van fugir del nazisme creuant els Pirineus i arribant a casa nostra.

Segons explica el MHC, sis dels nou milions de jueus que vivien a Europa moriren a conseqüència de la persecució endegada pel règim nazi, i uns pocs milers van aconseguir fugir de la barbàrie carribant a la Península Ibèrica, primer a través de les duanes i, més tard, travessant clandestinament les muntanyes.

Els responsables de la mostra expliquen que milers de refugiats van arribar a Barcelona fins que van aconseguir emigrar, preferentment a Amèrica o a Palestina, on iniciaren una nova vida lluny de la barbàrie. A partir de la història de vida d’una desena de famílies jueves, l’exposició s’endinsa en aquest episodi tant desconegut del nostre passat recent en què Catalunya va esdevenir terra d’acollida per a milers d’homes i dones que fugien de la barbàrie nazi.

Recomanacions personalitzades