Les bicicletes podran circular pel centre als carrers de zona 30

Els ciclistes guanyaran en seguretat, ja que d’aquesta manera evitaran que els vehicles a motor els avancin pel lateral de l’esquerra. La mesura també incorporarà una nova senyalització.

El carril bici actualment va de Casablanca a l'institut ítaca a la carretera Santa Creu de Calafell // Ajuntament de Sant Boi

El carril bici actualment va de Casablanca a l’institut ítaca a la carretera Santa Creu de Calafell // Ajuntament de Sant Boi

El Ple de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha aprovat modificar l’Ordenança de circulació per dotar de més seguretat als ciclistes. Amb la reforma de la normativa, les bicicletes ja podran circular pel centre de la calçada als carrers que formen part de la zona 30. Per tant, ja no hauran d’anar enganxats al lateral dret i no hauran de patir per si algun vehicle a motor els vol avançar. Al cap i a la fi, els ciclistes tindran prioritat.

Aquesta mesura forma part de l’estratègia del Govern municipal per estendre l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual a la ciutat. Un projecte que també incorporarà una nova senyalització en tots els carrers on la velocitat màxima sigui de 30 km/h: just al centre de la caçada es pintarà aquesta limitació de velocitat acompanyada del pictograma d’una bicicleta. D’aquesta manera s’espera que els conductors vegin de manera clara que entren en un espai de circulació més lenta i compartit amb un altre tipus de vehicles.

El repte de la pacificació

Sant Boi de Llobregat compta amb carrers amb velocitat restringida a 30 km/h des de l’any 2007, quan es va aprovar el Pla de Mobilitat. En aquest sentit, s’ha de posar de relleu que actualment el 75% de la trama viària ja està limitada a 30 km/h. Segons el consistori, la mesura ha permès moderar la velocitat de la circulació i pacificar el trànsit, reduir el nombre d’accidents i començar a situar la bicicleta a la calçada. Al municipi hi ha 5,2 km de carrils per a bicicletes i un total de 70 km de vies ciclables.

Així serà la nova senyalització de la zona 30 // Ajuntament de Sant Boi

Així serà la nova senyalització de la zona 30 // Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades