L’aportació econòmica de l’Ajuntament garanteix la continuïtat de les Ciutats Defensores dels Drets Humans

L’Ajuntament de Sant Boi destinarà 62.000 euros a diversos projectes relacionats amb la cooperació internacional, entre ells el de Ciutats Defensores dels Drets Humans. El govern municipal i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament han signat un conveni de col·laboració.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó // Ajuntament de Sant Boi

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi seguirà sent una de les ciutats capdavanteres en matèria de cooperació internacional a Catalunya. Enguany destinarà 62.000 euros a diferents accions, entre elles el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa conjunta de diversos municipis impulsada des de Sant Boi. El projecte farà possible un any més una gira per diferents localitats catalanes de diverses persones defensores dels drets humans a diferents països del món. D’aquesta manera es dóna a conèixer la seva situació i s’ajuda a conscienciar la ciutadania mitjançant la seva participació en xerrades, col·loquis i exposicions.

El compromís queda recollit en un conveni signat a finals de juliol entre l’Ajuntament i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El van signar l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la presidenta d’aquest organisme solidari, Meritxell Budó.

El conveni també dota de finançament el desenvolupament del Pla d’educació i formació per a la solidaritat de Sant Boi de Llobregat, que inclou accions com les commemoracions públiques del Dia Mundial de les Persones Refugiades o el Dia de la Narració Oral, la Festa del Comerç Just, l’edició de la revista municipal ‘Solidària’ o activitats per al desenvolupament als centres educatius..

A més, preveu una aportació per a les campanyes d’emergència que es puguin realitzar al llarg de l’any a causa de catàstrofes naturals o altres circumstàncies.

Recomanacions personalitzades