Sant Boi surt al carrer per condemnar la violació en grup

La indignació ciutadana per la violació en grup que es va conèixer dilluns ha sortit als carrers de tota la comarca en concentracions de rebuig aquest dimarts. A Sant Boi, el municipi on van abandonar la noia, el rebuig s’ha fet sentir especialment.

La plaça de l’Ajuntament ha acollit una concentració en rebuig a la violació // Cristina Diestro — Ajuntament de Sant Boi

La plaça de l’Ajuntament de Sant Boi ha acollit aquest dimarts una concentració en rebuig de l’agressió sexual que va patir una noia, i que segons els investigadors hauria pogut tenir lloc a l’aparcament dels FGC de Sant Boi. Ciutadans i representants polítics s’han unit davant el consistori per expressar la seva condemna per aquests fets, més sabent que el jutjat de Sant Boi els ha deixat en llibertat. El mateix passava a la mateixa hora en altres municipis de la comarca.

I és que a Sant Boi la notícia de la violació múltiple coneguda ahir tocava de prop, però també ha provocat indignació a tota la comarca. Per això, el consell comarcal i el consell de dones del Baix Llobregat havien convocat concentracions davant les portes dels ajuntaments de tots els municipis de la zona.

El comunicat conjunt del consell comarcal adverteix que «les agressions sexuals són una de les formes de violència masclista, un delicte que atempta contra la llibertat i la dignitat de les persones i que degrada no només a les dones que ho pateixen, si no que degrada a tota la ciutadania». També alerta que és «un problema greu de la nostra societat que no pot quedar silenciat».

En el cas de Sant Boi, l’Ajuntament s’ha sumat a la convocatòria, adherint-se a la concentració unitària. Han emès un comunicat on expressa «la més enèrgica condemna d’uns fets absolutament intolerables». El consistori també ha volgut deixar constància de la seva «solidaritat amb la jove víctima i amb totes les dones víctimes de la violència masclista». Recorden que la violència masclista és «una xacra i un problema social d’extraordinària magnitud» contra el qual els poders públics han d’oferir una resposta «ferma, inequívoca i urgent».

 

Recomanacions personalitzades