El jutjat de Sant Boi deixa en llibertat provisional els acusats de la violació en grup

Els sis nois que són investigats per haver comès una violació múltiple entre Molins de Rei i Sant Boi han sortit en llibertat provisional. La jutge els ha retirat el passaport, ha dictat una ordre d’allunyament de la víctima i els ha requisat els mòbils per analitzar-los com a part de la investigació.

Façana de l'edifici judicial de Sant Boi de Llobregat // Lara Jaruzchik

Façana de l’edifici judicial de Sant Boi de Llobregat // Lara Jaruzchik

Després de les detencions efectuades pels Mossos d’Esquadra la setmana passada, el jutjat d’instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat va interrogar els sis nois acusats d’haver participat en una violació en grup a una noia a la qual van abordar en sortir d’una discoteca de Molins de Rei i van abandonar a l’estació de tren de Sant Boi.

Després de declarar davant la jutge, els joves van sortir en llibertat amb diverses mesures cautelars. Tal com demanava la Fiscalia, la jutge els va deixar en llibertat provisional, els va retirar el passaport i va decretar una ordre d’allunyament de la víctima juntament amb la prohibició de comunicar-s’hi per qualsevol mitjà, segons El Periódico.

A més, han requisat els seus telèfons mòbils per analitzar-los, a la recerca d’elements que puguin servir per fer avançar la investigació. A més, cinc dels sis joves investigats hauran de comparèixer periòdicament davant el jutjat.

Els nois acusats tenien entre 19 i 23 anys i nacionalitat espanyola. No hi ha constància que cap d’ells sigui de Sant Boi i segons la Cadena SER alguns són veïns de l’Hospitalet de Llobregat. Tampoc consta que la víctima, que té una edat semblant a la dels presumptes agressors, sigui santboiana.

Concentració de rebuig davant l’Ajuntament

Aquest dimarts, el Consell Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat han fet una crida a concentrar-se davant els ajuntaments de la comarca per mostrar la condemna a la violació. L’Ajuntament de Sant Boi s’ha sumat a la protesta, que es farà a les 20 hores davant el consistori.

En un comunicat, el consistori santboià expressa la «més enèrgica condemna d’uns fets absolutament intolerables» i se solidaritza amb la víctima juntament amb «totes les dones víctimes de la violència masclista».

Recomanacions personalitzades