La neteja dels carrers centra les queixes dels santboians

El servei T’escoltem de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va rebre l’any passat 4.902 incidències i suggeriments. L’àmbit que va recollir més aportacions va ser la neteja viària, amb 1.254 queixes i comentaris. En 691 casos, la queixa va permetre a l’Ajuntament fer una millora de l’espai públic.

Un treballador neteja amb una de les noves màquines // Ajuntament de Sant Boi

Un treballador neteja amb una de les noves màquines comprades el 2015 // Arxiu — Ajuntament de Sant Boi

El portal T’escoltem del web municipal, dedicat a donar informació sobre les demandes més freqüents dels veïns, així com rebre queixes i propostes d’actuacions a fer va rebre en només un any gairebé 5.000 comentaris de veïns. Concretement, van ser 4.902 els que van tramitar les queixes per aquest portal.

La majoria d’aportacions dels veïns són sobre l’espai públic (el 59,37%). Dins aquest àmbit s’emporta la palma amb molta diferència la neteja viària, amb 1.254, seguit  de l’arbrat (247) i les voreres (245). El següent apartat és el medi ambient, amb 249 queixes per escarabats, 109 per la recollida selectiva i 145 de rosegadors.

Dels 4.902 missatges rebuts, un 28% va acabar suposant microactuacions de l’Ajuntament per resoldre les incidències. D’aquestes, 691 es van traduir finalment en tasques relacionades amb el manteniment de la ciutat. Representen un 14% del total d’aportacions rebudes.

Recomanacions personalitzades