Els Mossos desarticulen un clan familiar que va robar gas freó a Sant Boi

Tres persones han estat detingudes pel robatori de gas freó a diferents municipis de l’àrea metropolitana, un d’ells Sant Boi de Llobregat. La substància, que s’utilitza per la refrigeració, està molt valorada al mercat negre. 

Un dels robatoris va ser enregistrat per càmeres de seguretat // Mossos d’Esquadra

Robaven a diferents municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre ells Sant Boi de Llobregat. Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones que formaven part del mateix «clan familiar» per robar gas freó a empreses, segons ha informat la policia catalana aquest dimarts en un comunicat.

El gas freó actualment es fa servir per a usos domèstics a neveres o vehicles i per a usos industrials en equips de refrigeració de grans superfícies tot i que cada vegada s’utilitza menys perquè és molt contaminant. És una substància «molt preuada al mercat il·lícit». «Una ampolla de 60 quilograms té un preu d’aproximadament 7.000 euros», expliquen els Mossos.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat ha desarticulat aquesta organització criminal. Els detinguts els passats dies 4 i 5 d’abril són tres homes i una dona veïns de Cornellà de Llobregat, Sabadell i Palau-solità i Plegamans. Tenen edats compreses entre els 20 i els 42 anys i tots són de nacionalitat espanyola.

Ells lladres estan acusats de 26 robatoris amb força i un robatori amb violència i intimidació, a més de pertinença a grup criminal. I és que durant un robatori van ser sorpresos per un treballador d’una empresa, que els va intentar detenir, i ells «no van dubtar en utilitzar la violència».

Aquest clan familiar va actuar a Sant Boi de Llobregat, l’Ametlla del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat,  Mollet del Vallès, Montmeló, Parets del Vallès, Polinyà, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Santa Perpetua de Mogoda, Terrassa i Viladecans.

En total, els detinguts acumulen 50 antecedents. Després de la seva detenció van passar a disposició judicial i el jutge va decidir decretar llibertat amb càrrecs. Els Mossos alerten que la investigació «continua oberta» i no descarten realitzar més detencions.

Recomanacions personalitzades