Sant Boi donarà formació i 200 euros mensuals a joves sense feina

150 joves santboians que ni estudiïn ni treballin cobraran 200 euros d’ajut, juntament amb formació professional homologada i acompanyament per a la inserció laboral.

Ciutadans esperant torn a les oficines de treball de Catalunya.

Un programa «innovador» d’ocupació buscarà eradicar l’atur juvenil atacant-ho de diverses bandes. «La iniciativa és innovadora perquè reuneix en un únic programa totes les fases de la millora de l’ocupabilitat», assegura l’Ajuntament en un comunicat. Aquestes són l’orientació laboral, la formació professional i l’acompanyament per a la inserció.

Dins aquest programa, 150 joves de la ciutat d’entre 16 i 29 anys que participin en el programa rebran una ajuda de 200 euros mensuals, en concepte d’ajuda al seguiment de la formació.

És el programa d’ocupació amb més import per a aquest any a Sant Boi: costarà 1,2 milions d’euros, que venen de fons europeus en un 90% mentre que el 10% restant el posa l’Ajuntament.

Formació Professional en el que té més sortida a Sant Boi

Al costat de l’ajut, els participants rebran Formació Professional gratuïta. Podran triar entre 10 especialitats professionals, seleccionades entre les que originen més contractes a Sant Boi. A més, els faran formació per ajudar-los a trobar feina.

Sant Boi ha rebut el 50% de tots els fons que el govern espanyol destina en aquest programa a Catalunya, anomenat Programa Operativo de Empleo Juvenil (POEJ).

La FP que faran ara és: atenció sociosanitària a persones en el domicili, atenció sociosanitària a persones dependents, desenvolupament d’aplicacions amb tecnologia web, gestió de trucades de teleassistència i organització i gestió de magatzems. La resta es farà a partir del setembre.

Recomanacions personalitzades