Sant Boi desperta enfarinat per la nevada

La neu s’ha fet notar a Sant Boi de Llobregat i finalment ha agafat a les superfícies, deixant imatges de postal per tot el municipi. L’Ajuntament ha llençat sal als carrers per evitar el gel i les escoles no poden garantir la normalitat. 

L’ermita de Sant Ramon nevada ha deixat una imatge de postal // Josep Puigdengolas

Finalment, sí, ha nevat a Sant Boi. El que semblava que no acabaria passant mai, després de dies d’avisos que no s’acabaven complint, ha estat finalment realitat. La nit de dimarts a dimecres la neu s’ha intensificat i el matí de dimecres Sant Boi de Llobregat despertava tenyit de blanc en moltes superfícies, tot i que no superava el centímetre de gruix.

El termòmetre a Sant Boi s’ha situat en els 3 graus aquesta nit, arribant a gairebé 0 graus a les 5 de la matinada, segons l’estació meteorològica situada dins el nucli urbà. Però la previsió del temps a Sant Boi és que a mesura que avanci el dia la temperatura vagi pujant primer als 5 graus i després 8.

Així doncs, les imatges que s’han pogut veure quan Sant Boi ha despertat aquest matí es quedaran en moments efímers. Tot i això, de moment l’Ajuntament manté activat el pla d’emergències per neu i fred, en funcionament des d’ahir a la nit.

La neu s’ha fet notar especialment als camps de futbol. Així es despertaven el CBS Sant Boi i el FC Santboià:

❄️⛄️⚾️

Una publicación compartida por Club Beisbol Softbol Sant Boi (@cbssantboi) el


També en altres punts de Sant Boi s’ha pogut veure força neu:

I símbols com l’església:

Com a part del dispositiu especial per la neu, i tot i que la temperatura no ha baxat dels 0 graus, l’Ajuntament ha estat llençant sal als accessos de l’Hospital General i als barris de muntanya, especialment al voltant de les escoles. Els centres educatius han obert, però no es podia garantir la normalitat en les classes. Tot el trassport escolar s’ha suspès. A més, l’alberg per a persones vulnerables ha acollit tres persones sense sostre.

Recomanacions personalitzades