Sant Boi activa el pla d’emergències per neu i fred

L’Ajuntament de Sant Boi ha activat el Pla Bàsic d’Emergències Municipal davant les previsions de nevades i de baixes temperatures. Durant la nit de dimarts a dimecres, les persones sense sostre podran anar a un alberg per resguardar-se del fred.

Sant Boi es prepara per a la neu i el fred // Pixabay

Davant la previsió de neu a tot Catalunya, també a Sant Boi de Llobregat, lligada a un intens fred siberià, l’Ajuntament s’ha preparat per fer-hi front activant la situació d’alerta del Pla Bàsic d’Emergències.

Les previsions del temps a Sant Boi marquen una mínima de 1 grau acompanyada de neu en el cas de l’Agència Estatal de Meteorologia, i de 3 graus en el cas del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), just el límit en què la pluja es fa neu.

Alberg per a sense sostre

Com a part del pla municipal d’emergències, s’ha habilitat un alberg adreçat a persones sense sostre dimarts a les 8 del vespre. Estarà actiu fins dimecres a les 8 del matí i hi podran dormir persones en situació de vulnerabilitat per poder-se protegir del fred.

D’altra banda, faran guàrdia persones de la brigada municipal i de protecció civil per fer front a possibles incidències durant la nit i fins dimecres a les 20 hores.

A més a més, igual que a la resta de municipis, ha quedat anul·lat el transport escolar i als centres educatius no es pot garantir la normalitat en les classes de cara a dimecres.

Recomanacions personalitzades