Detinguts dos lladres que entraven pel sostre a botigues de Sant Boi

Els Mossos han detingut dos homes que van cometre tres robatoris en botigues d’un centre comercial de Sant Boi, on van accedir a través dels conductes de l’aire condicionat i van robar 4.627 euros. Van repetir el mètode en tres comerços més de Sant Quirze del Vallès.

Comissaria dels Mossos de Sant Boi // Mossos d'Esquadra

Comissaria dels Mossos de Sant Boi // Mossos d’Esquadra

Pel sostre. Així van aconseguir burlar les alarmes de seguretat dos homes de 40 i 28 anys de nacionalitat romanesa acusats de sis robatoris amb el mètode del butron: després de fer un forat al sostre d’un centre comercial de Sant Boi de Llobregat, van entrar als conductes de l’aire condicionat. Seguint les canalitzacions, podien arribar fins a les botigues a través d’un fals sostre. Així van arribar a fins a tres comerços santboians el passat 5 de febrer.

«D’aquesta manera aconsequien evitar l’activació de les alarmes», afirmen els Mossos d’Esquadra en un comunicat. Per no perdre’s tenien plànols manuscrits amb la localització de les botigues: els Mossos, en la seva detenció, van trobar-los un plànol fet per ells mateixos amb la localització de les botigues del centre comercial de Sant Quirze on també van robar.

A Sant Boi van endur-se 1.278 euros de les caixes registradores dels tres comerços, i 3.349 d’una de les caixes fortes. Quan van ser detinguts, van trobar al seu apartament de Gavà 79 mòbils i 7.470 euros, més 480 euros que portava a sobre un dels detinguts. L’import que van trobar era gairebé la quantitat exacta del que van robar a Sant Boi i a Sant Quirze.

Després d’examinar el robatori de Sant Boi, les primeres indagacions dels Mossos els van portar cap a aquests dos individus i un vehicle de lloguer amb què es desplaçaven.

Van establir una vigilància a l’apartament on vivien temporalment a Gavà, i així van veure com el dia següent, 6 de febrer a la nit, van anar amb el cotxe llogat fins a un centre comercial de Sant Quirze del Vallès. L’endemà hi van tornar. I el següent, 8 de febrer, els Mossos van saber que s’havien produït tres robatoris a botigues de telefonia d’aquest centre comercial. Va ser llavors quan els van detenir.

En el cas de Sant Quirze, van entrar traient les plaques d’un fals sostre que permetia anar fins als magatzems i evitar que s’activessin les alarmes. Es van endur 3.300 euros i 84 mòbils.

Al vehicle -on van detenir un dels acusats- també hi van trobar dos intercomunicadors, una llanterna i tres dels telèfons mòbils sotrets. I a l’apartament hi van trobar també dos rellotges i dos auriculars sostrets i el plànol manuscrit.

Quan els van demanar que ensenyessin els seus carnets d’identitat, van presentar cartes d’identitat romaneses falsificades. Per això, a més dels sis delictes de robatori amb força, se’ls acusa d’un delicte de falsedat documental. El dia 10 de febrer van passar a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs.

Recomanacions personalitzades