Sant Boi rep el premi a la ciutat més sostenible d’Espanya

És la primera ciutat que aconsegueix repetir el guardó Ciutat Sostenible, entregat pel ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient. 

Els guardons Ciutat Sotenible // Fundació Fòrum Ambiental

Sant Boi de Llobregat ha rebut el premi Ciutat Sostenible, que entrega cada any la Fundació Fòrum Ambiental amb la col·laboració del ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient i Ecoembres.

«Sant Boi ha guanyat el premi a la ciutat més sostenible pel projecte R que R, que se centra en la integració de la sostenibilitat en la presa de decisions en la gestió pública», ha assegurat la Fundació Fòrum Ambiental a través d’un comunicat.

El jurat – aquest any format pel ministeri, la Generalitat Valenciana, la Junta d’Andalusia, el Govern de Canàries, l’Ajuntament de Madrid i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) – ha valorat que les polítiques fetes a la ciutat han permès «la integració de la sostenibilitat en les polítiques, en la presa de decisions, i en tots els sectors de població, a més de la reducció global del consum d’energia dels edificis municipals».

Aquest premi existeix des de l’any 2002 i Sant Boi de Llobregat ja el va guanyar l’any 2003. D’aquesta manera el municipi es converteix en el primer de tota Espanya en aconseguir aquest premi. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, s’ha desplaçat a Madrid per rebre el guardó de mans de la ministra Isabel García Tejerina.

Els representants polítics de Sant Boi a Madrid // Ajuntament de Sant Boi

«És un reconeixement a la nostra aposta per ser una ciutat metropolitana sostenible, saludable i innovadora», ha assegurat l’alcaldessa, Lluïsa Moret. De fet, l’Ajuntament recentment ha llençat una campanya per intentar situar Sant Boi amb una imatge de marca de ciutat saludable i sostenible. Des del consistori consideren que aquest premi serà un impuls per a aquesta campanya.

Recomanacions personalitzades