El Parc de la Muntanyeta millora la seva nota

Contingut patrocinat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Segons l’estudi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a 44 parcs urbans, el Parc de la Muntanyeta obté un notable alt amb una puntuació de 7,8 punts pel que fa a la qualitat percebuda dels seus usuaris. Són quatre dècimes més que el 2015.

El Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat // AMB

La Muntanyeta, un dels principals parcs urbans de Sant Boi de Llobregat, amb una extensió de 13,3 hectàrees i que confronta amb cinc dels sis barris del municipi, ha experimentat un creixement en la valoració de l’entorn i els serveis que ofereix, segons es desprèn d’un estudi de l’AMB. A l’enquesta, realitzada in situ, els usuaris valoraven entre altres aspectes la seguretat, la neteja, la tranquil·litat, l’enllumenat, la proximitat i la senyalització. Com a resultat, el parc obté una puntuació de 7,8 punts que el situa per sobre de la mitjana de l’AMB -que és de 7,6 punts- i augmenta en quatre dècimes els resultats del 2015.

L’enquesta també analitza el temps que passen els usuaris als parcs. En el cas de la Muntanyeta s’hi estan de mitjana 1 hora i 26 minuts, ocupant la setena posició entre els 44 parcs. El 57% dels usuaris afirmen que hi van diàriament i més del 92% arriba caminant des d’origen.

Pel que fa als tres parcs més ben valorats, són el Jardí Botànic Històric de Barcelona amb 8,6 punts, Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) amb 8,5 punts i Can Mercader de Cornellà de Llobregat amb 8,2 punts.

El Parc de la Muntanyeta ha millorat la seva nota // Adrià Goula — AMB

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona per part del seus visitants. Fa dos anys, la mitjana de valoració estava en els 7,5 punts, i aquest any es troba en el 7,6. L’aspecte més ben valorat és la tranquil·litat, amb una mitjana de 8,4 punts, seguit per la proximitat i el disseny (mobiliari, accessos, confort dels camins, àrees de joc…) amb 7,9 i 7,7 punts respectivament. Durant aquests últims anys, l’AMB ha fet una inversió molt important per a la millora de la senyalització dels parcs, implementant un canvi d’estil amb un nou grafisme més modern i entenedor. Aquest fet s’ha vist reflectit dins de la pujada de la majoria de les variables d’aquest apartat, i és la que més ha augmentat: ha passat del 5,9 el 2015 al 6,5 el 2017.

L’estudi

L’enquesta que va portar a terme l’AMB entre els mesos de juny i juliol de 2017 ha comptat amb un total de 5.405 entrevistes presencials repartides entre els 44 parcs metropolitans. A cascun d’ells s’han realitzat entre 100 i 150 enquestes en funció de les dades d’afluència.

L’estudi de satisfacció dels usuaris compleix una dècada de la primera edició, que va tenir lloc l’any 2007 i des d’aleshores té una freqüència biennal.

Recomanacions personalitzades