Foment reobre l’accés per la C-245 durant l’aturada de les obres

L’accés a Sant Boi per la C-245 s’ha obert de forma temporal durant l’última aturada de les eternes obres de la variant. Era una reivindicació dels ajuntament afectats. 

L’accés a Sant Boi per la C-245 // Ajuntament de Sant Boi

Les obres la variant de la C-245, una infraestructura ideada prèviament als Jocs Olímpics de Barcelona, seguiran aturades. Una situació, que s’ha repetit al llarg d’aquests anys en més d’una ocasió, i que ara s’allarga des de setembre de 2015. Però mentre aquest despropòsit no se solucioni, com a mínim el ministeri de Foment, responsable dels treballs, ha obert l’accés al nucli urbà de Sant Boi per aquesta via.

D’aquesta manera es vol alleugerar el col·lapse viari que genera llargues cues dia sí i dia també en aquest punt. De fet, aquesta reobertura era una reclamació dels Ajuntaments afectats (Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat).

«Els treballs necessaris per reobrir el vial s’han realitzat en el termini aproximat d’un mes. Ha calgut demolir un mur provisional al lateral de la carretera (venint des de Viladecans), excavar el terreny per eliminar el desnivell, pavimentar la connexió de la carretera amb el vial d’accés al nucli urbà i retirar els ‘new jerseis’ que barraven el pas», assegura l’Ajuntament de Sant Boi a través d’un comunicat.

Però les obres continuen aturades

Aquesta mesura és temporal mentre segueixi l’aturada sinedie dels treballs. «Queda pendent el més important: que es reprenguin les obres de la variant , unes obres fonamentals per a la mobilitat de la zona que han patit dècades de retards», diuen des del consistori.

Aquesta variant haurà de connectar l’autopista C-32 amb el cinturó del Litoral per evitar els «problemes endèmics» d’accés a Sant Boi i «en especial les cues que es generen a la rotonda de la Parellada».

Els Ajuntaments, que han creat un front comú amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona, reclamen que sobri un nou procés de licitació amb «la màxima rapidesa possible» perquè es puguin continuar unes obres que s’estan fent eternes.

 

Recomanacions personalitzades