La UE Santboiana s’emporta el derbi contra el Barça

Quart triomf dels de Lewis Williams a la lliga contra un equip blaugrana que va tenir les seves opcions a la segona part del partit (32-24).

UE Santboiana 32 – 24 FC Barcelona // Jordi Elias — UE Santboiana

La Unió Esportiva Santboiana va guanyar el derbi català disputat al Baldiri Aleu contra el FC Barcelona (32-24). Era la vuitena jornada de la Divisió d’Honor. Partit intens i emocionant. Quarta victòria del degà a la lliga. L’equip de Lewis Williams es col·loca cinquè a la classificació amb 24 punts i suma un bonus ofensiu.

El partit començava amb bones sensacions per als locals. Al minut 4, Héctor García aconseguia el primer assaig del derbi (5-0) després d’una gran sortida de la Santboiana. El Barça s’avançava a l’equador de la primera meitat amb un assaig de càstig (5-7). La Santboiana reaccionava i en pocs instants tornava a tenir avantatge gràcies a una marca de Nico Francisquelo i la transformació d’Albert Millan (12-7). El degà seguia amb el domini del joc i arribava un nou assaig, de Youri Petit, i la transformació de Millan (19-7). Amb aquest resultat, s’arribava al descans. Primera part dominada pels de Sant Boi, que es sentien més còmodes sobre la gespa i van imposar el seu estil de joc.

A la segona meitat, la Santboiana ampliava el marcador amb un assaig d’Afa Tauli (24-7) i posava el partit ben encarat. A partir d’aquest moment, el Barça va passar a tenir el domini del joc. Els de “Tomy” García, gràcies a un assaig de Lucas Belgrano i la transformació, retallaven les distàncies (24-14). L’equip blaugrana tenia la possessió de l’oval i seguia jugant al camp dels de Sant Boi. Amb una marca de Juan Cruz i la transformació de Bautista Güemes, el Barça es situava a només tres punts (24-21). Els locals reaccionaven a partir dels ànims de la seva afició i un altre assaig d’Héctor García donava aire als locals (29-21). Güemes reduïa les diferències (29-24) però Ethan Woodmass, amb un cop de càstig, tancava el partit i la victòria es quedava al Baldiri Aleu (32-24). Gran matí de rugbi que es va viure a Sant Boi.

El derbi de la segona volta es jugarà el cap de setmana del 24 i 25 de març a La Teixonera.

El pròxim partit de la UE Santboiana serà al camp de l’Hernani. Partit corresponent a la novena jornada de lliga. El Barça rebrà l’Ordizia.

Recomanacions personalitzades