El parc infantil de la plaça Catalunya incorpora jocs inclusius

L’Ajuntament de Sant Boi ha renovat completament els espais de joc de la plaça de Catalunya. Ara un 60% d’elements estan adaptats a persones amb diversitat funcional. És la primera d’un conjunt de reformes de parcs infantils a les quals destinaran 340.000 euros.

El parc infantil de la plaça de Catalunya de Sant Boi té nous elements de joc i terra de cautxú // Ajuntament de Sant Boi

El parc infantil de la plaça de Catalunya de Sant Boi té nous elements de joc i terra de cautxú // Ajuntament de Sant Boi

El parc infantil de la plaça de Catalunya de Sant Boi de Llobregat presenta una nova imatge. S’acaben de substituir tots els elements de joc que tenia per uns de completament nous. Segons l’Ajuntament, el 60 % d’aquests espais de joc són inclusius, és a dir, adaptats a persones amb diversitat funcional. L’objectiu és que tots els infants en puguin gaudir sigui quina sigui la seva condició.

A més, el terra ara és de cautxú, complint així amb la normativa, i s’han col·locat escocells «per evitar que les arrels aixequin el paviment», indica el consistori. L’actuació es completarà al febrer, quan instal·laran una nova estructura infantil per substituir la graderia existent. Aquesta reforma, que es va iniciar al setembre, era una demanda dels veïns per «millorar les instal·lacions de joc i la seguretat», asseguren fonts municipals.

Aquesta reforma ha costat 60.000 euros i ha estat la primera de cinc actuacions similars que l’Ajuntament té programat fer. Destinaran 250.000 euros a renovar, remodelar o ampliar les zones infantils del carrer de Frederic Mompou, de la plaça de Francesc Ferrer i Guàrdia, del Parc de Marianao i de la cruïlla entre el carrer de Joaquim Auger i el carrer de Girona. A més, destinaran uns altres 90.000 euros a arreglar les tanques dels parcs i els sorrals d’altres punts de la ciutat.

Recomanacions personalitzades