Un grup d’independentistes irromp a la sala de plens i tapa la foto del rei amb una de Puigdemont

Durant la concentració en protesta per l’entrada a presó dels consellers cessats, un grup de persones convocades pel Comitè de Defensa de la República va entrar a la sala de plens de Sant Boi. Van enganxar una foto de Carles Puigdemont a sobre de la del rei, van treure la bandera espanyola i van col·locar fotos de la violència policial de l’1 d’octubre als seients dels regidors.

Van col·locar imatges de la violència policial als micròfons dels regidors i van tapar la foto del rei amb una de Puigdemont // CDR Sant Boi

Centenars de persones van concentrar-se a Sant Boi de Llobregat el passat divendres 3 de novembre en protesta per l’empresonament dels consellers de la Generalitat cessats. Igual com va passar a moltes altres poblacions, la gent es va concentrar a les portes dels ajuntaments, convocats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. La plaça de l’Ajuntament de Sant Boi no va ser una excepció i es va omplir per demanar el seu alliberament.

A Sant Boi, a més, el Comitè de Defensa de la República (CDR) va aprofitar per convocar una «acció pacífica i no violenta» amb la consigna: «defensem el govern legítim«. El CDR és una organització assembleària que va sorgir abans de l’1 d’octubre per coordinar accions en defensa de les votacions. Primer era en defensa del referèndum, i des de llavors ha passat a ser en defensa de la república. Organitzacions similars s’han creat també a nombrosos municipis.

Van tapar la foto de Felip VI amb una de Carles Puigdemont // CDR Sant Boi

Van tapar la foto de Felip VI amb una de Carles Puigdemont // CDR Sant Boi

L’acció en qüestió va consistir en irrompre a la sala de plens, tot i no estar-s’hi celebrant cap sessió plenària. Tapant la fotografia del rei Felip VI que presideix la sala, hi van enganxar una fotografia del president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont. També van retirar la bandera espanyola que presideix la sala de sessions i van enganxar fotografies de la violència policial de l’1 d’octubre a cadascun dels micròfons que fan servir els regidors. A més, van penjar al balcó de l’ajuntament una pancarta amb el lema ‘Llibertat presos polítics’.

El CDR considera que amb aquesta acció han «dignificat col·lectivament l’Ajuntament». Han afirmat a través de les xarxes socials: «Fem fora el Borbó i la bandera d’un país estranger i legitimem el nostre president. Recordem la violència de l’1-O i assenyalem els equidistants». Altres accions dels darrers dies han consistit en encartellades col·lectives pels carrers de Sant Boi. També han coorganitzat, juntament amb Òmnium, Gent de Sant Boi, ERC i la CUP, un concert per recaptar fons per a la caixa de resistència que gestionen ANC i Òmnium.

Recomanacions personalitzades