Les denúncies a propietaris d’animals de companyia creixen un 81% en un any

La Policia Local de Sant Boi de Llobregat ha cursat un 81% més de denúncies per no recollir excrements, sorolls provocats per animals o tinença de gossos perillosos. Aquest any també han baixat els accidents greus un 60% i han pujat un 40% els incompliments de l’ordenança de civisme.

Les denúncies relacionades amb animals i especialment gossos s'han gairebé doblat en un any // Arxiu -- Ajuntament de Sant Boi

Les denúncies relacionades amb animals i especialment gossos s’han gairebé doblat en un any // Arxiu — Ajuntament de Sant Boi

Les dades de seguretat dels últims dotze mesos a Sant Boi indiquen un fort increment de les denúncies a propietaris d’animals de companyia per incompliments de l’Ordenança de tinença i protecció dels animals. De les 339 denúncies que la Policia Local va cursar fa dos anys s’ha passat a gairebé el doble, 614, en l’últim any.

Aquestes són principalment per no recollir excrements, animals que alteren la tranquil·litat dels veïns i propietaris que no fan una tinença adequada dels gossos que es consideren potencialment perillosos.

Menys accidents greus

Per contra, hi ha hagut una important baixada dels accidents de trànsit greus a Sant Boi en els últims dotze mesos. De 25 accidents greus s’ha passat a 10, un 60% menys. Pel que fa al total d’accidents on hi hagin hagut víctimes, el descens ha estat més suau: ha baixat un 7%, de 284 a 251.

Al mateix temps, ha augmentat el nombre de persones begudes que ha caçat la policia: els positius en controls d’alcoholèmia a Sant Boi han augmentat un 16,2%. També hi ha hagut un 8% més de denúncies de trànsit.

Més denúncies d’incivisme

D’altra banda, les denúncies per incompliments de les Ordenances de Civisme i Convivència també han anat a l’alça: se n’han presentat un 40% més. Els punts on els santboians han estat més incívics han estat les molèsties entre veïns, orinar o defecar al carrer i consumir alcohol.

Dels 19.654 serveis que ha fet la Policia Local, gairebé la meitat tenien relació amb el trànsit, el 27% eren de policia administrativa -prinicpalment molèsties en espais públics, conflictes de convivència o desperfectes a l’espai públic- i un 18% eren per seguretat ciutadana.

S’han detingut 445 persones a Sant Boi en els últims dotze mesos i s’han instruït 354 fets penals. Corresponen a la Policia Local el 19% de detencions i gairebé el 10% de fets penals registrats.

Recomanacions personalitzades