Els alcaldes exigeixen a Foment l’obertura provisional de l’accés a Sant Boi per la C-245

Davant l’enèsima aturada de les obres de la C-245, els ajuntaments de la zona, la Generalitat i la Diputació exigiran al Ministeri de Foment que abans del nou curs escolar estigui obert l’accés a Sant Boi, que les obres han tallat, fins que no es reprenguin els treballs.

Trobada dels alcaldes per consensuar el contingut de la carta // Sant Boi de Llobregat

Trobada dels alcaldes per consensuar el contingut de la carta que enviaran a Foment // Sant Boi de Llobregat

La paralització de les obres de la variant de la carretera comarcal C-245, que ha de connectar l’autopista C-32 amb la ronda litoral, va per llarg. Per això els ajuntaments dels municipis afectats han mogut fitxa. Els alcaldes de Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat han acordat demanar al Ministeri de Foment la reobertura del vial d’accés a Sant Boi de la C-245 venint des de Viladecans, una petició a la qual se sumaran la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Amb aquesta mesura pretenen restablir la situació de provisionalitat que han causat les obres durant dos anys, ja que han provocat embussos constants i dificultats de circulació en aquesta zona. Aquesta decisió ve donada després que l’empresa adjudicatària de les obres, Isolux-Corsán, es declarés en concurs de creditors. Hi havia l’esperança que pogués cedir el contracte a una altra empresa i agilitzar el procés, però no serà possible. El Ministeri de Foment -que tenia fins al 30 de juny per desencallar la situació- ha comunicat la seva voluntat de rescindir el contracte, i això comportarà iniciar una nova licitació. És a dir, esperar encara més.

Aquesta resposta no ha estat satisfactòria per als municipis de la zona, que es van reunir aquest dilluns 17 de juliol a Sant Boi per consensuar una carta que recull un seguit de peticions dirigides al ministre de Foment, Íñigo de la Serna. A banda de la reobertura de la C-245, també demanen que se’ls informi en detall de tot el nou procés de licitació -amb el calendari previst inclòs- i lamenten la tardança en les respostes rebudes fins ara per part de Foment.

Ja s’hi havien compromès

El director general de Carreteras, Jorge Urrecho, ja s’havia compromès a reobrir la C-245 si calia iniciar una nova licitació, com ha acabat passant. Aquest dijous, per fer-ho possible, les parts implicades aniran a la Generalitat de Catalunya per aconseguir l’última firma de la carta que enviaran a Foment, la del conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull, i posteriorment es desplaçaran fins a la Delegació del govern espanyol a Catalunya per entregar-la en persona.

En la carta també demanen que es firmi un conveni entre Foment i la Diputació de Barcelona que permeti realitzar de forma conjunta i simultània el projecte de desdoblament del ramal de connexió entre la BV2002 i l’autovia A2.

Recomanacions personalitzades