800 infants participen al Dia dels Refugiats a Sant Boi

Les activitats del Dia Mundial de les Persones s’han celebrat a Sant Boi de Llobregat amb la participació de 800 alumnes de 16 escoles participants. ‘Ciutats que acullen va omplir la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova d’actes per conscienciar per l’acollida.

La plaça de l'Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova es van omplir d'infants // Ajuntament de Sant Boi

La plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova es van omplir d’infants // Ajuntament de Sant Boi

16 escoles de les 19 que participen al projecte ‘Ciutats que acullen’ van portar els seus alumnes al centre de Sant Boi el passat dimarts 20 per conscienciar els infants de l’existència de persones refugiades i els problemes amb què es troben per ser acollides.

800 nens en total van participar en els actes. Entre ells, fer 36 casetes de cartró durant el matí per després fer una cercavila a la tarda, amb 150 participants, just després del concert ‘La Blai Net Band amb les persones refugiades’.

Abans, però, ja ho havien treballat a les aules, amb un taller que va fer a les escoles la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i un treball plàstic en col·laboració amb Can Castells Centre d’Art i l’artista de Sant Boi Ferran Mancera.

Durant la jornada també hi va haver el testimoni d’una persona acollida a Sant Boi, i els infants van llegir poemes i una declaració institucional de compromís amb els infants refugiats impulsada per l’ONG Save the Children.

Els nens van estar pintant cases de cartró // Ajuntament de Sant Boi

Els nens van estar pintant cases de cartró // Ajuntament de Sant Boi

Accions més enllà d’un sol dia

Els actes per als refugiats, però, van seguir dimecres, amb l’espectacle «Songs of Sanctuary (Adiemus)» als jardins de Can Castells. L’acte, amb la participació de l’Escola de Música Blai Net i la Jove Companyoa de Dansa de Sant Boi, va recaptar fons per a la Comissió Catalana d’ajuda al Refugiat.

A més, fins aquest diumenge 25 es pot visitar l’exposició «Refugiats, per què?» a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer i aquest dijous 22 és l’últim dia per visitar l’exposició «Món-tanca» a la plaça de Catalunya. Tot plegat, a més d’una exposició ja finalitzada a Can Castells, s’emmarca en el pla municipal d’acollida a persones refugiades, que marcava celebrar el Dia Mundial de les Persones Refugiades el 20 de juny.

Recomanacions personalitzades