L’educació de Sant Boi commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

800 alumnes de 19 escoles de Sant Boi protagonitzaran l’acció central per celebrar el 20 de juny.

Cartell de la jornada // Ajuntament de Sant Boi

Des de l’educació. Així celebrarà Sant Boi la jornada del 20 de juny, considerada com el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

La proposta Ciutats que acullen, que serà l’acte central de la jornada, es realizarà de 9.30 a 11.00 amb la participació de «800 alumnes de 19 escoles» de la ciutat que «ompliran la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova amb activitats relacionades amb el concepte d’acollida», segons explica l’Ajuntament de Sant Boi a través d’un comunicat.

40 casetes de cartró acolliran els joves santboians, que mostraran el seu desig de solidaritat amb expressions artístiques.

L’artista santboià Ferran Mancera, Can Castells Centre d’Art i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat s’han implicat en els treballs previs a la jornada. Les activitats matinals finalitzaran amb una lectura de poemes que han fet els mateixos alumnes i amb una declaració institucional de l’ONG Save the Children.

A partir de les set de la tarda es farà el concert La Blai Net Band amb les persones refugiades. També serà a la plaça de l’Ajuntament.

A més, les mateixes casetes de cartró protagonitzaran una rua fins a Can Castells Centre d’Art (CCCA), on estaran exposades temporalment.

Un dia després, dimecres 21 a les 21.30 hores, als jardins del CCCA es representarà un espectacle a càrrec de l’Escola de Música Blai Net i la Jove Companyia de Dansa de Sant Boi titulat Songs of Sanctuary (Adiemus). La recaptació serà entregada a la Comissió Catalana d’ajuda al Refugiat.

Recomanacions personalitzades