40 persones es tanquen a la sala de plens per reclamar inversions contra la violència masclista

La campanya ’19-J alerta feminista’ ha arribat a Sant Boi de Llobregat. 40 persones, inclosa l’alcaldessa i diversos regidors, es van tancar durant tres hores a la sala de plens per reclamar al govern espanyol 120 milions d’euros per lluitar contra les violències masclistes.

Ciutadans, regidors i l'alcaldessa s'han tancat a la sala de plens // Ajuntament de Sant Boi

Ciutadans, regidors i l’alcaldessa s’han tancat a la sala de plens // Ajuntament de Sant Boi

De les nou fins a mitjanit, tres hores tancats a la sala de plens de Sant Boi de Llobregat. Aquesta va ser la manera de reclamar, de manera semblant a com es va fer simultàniament en molts altres municipis espanyols aquest dilluns, més diners per lluitar contra la violència de gènere.

Mentrestant, sonaven les músiques del CD «Veus contra la violència masclista», es van recitar poemes sobre la situació de les dones en un sistema patriarcal i sobre les violències masclistes. També es va projectar en vídeo l’obra de teatre «Nosotras, vosotras y ellos».

Abans de la tancada, s’havien encès 58 espelmes a la plaça de l’Ajuntament per simblitzar totes les víctimes provocades per aquesta violència en el que va d’any. Per elles s’ha fet un minut de silenci al matí i a la tarda.

Es van encendre 58 espelmes per recordar el número de víctimes de violència masclista que hi ha hagut aquest any // Ajuntament de Sant Boi

Es van encendre 58 espelmes per recordar el número de víctimes de violència masclista que hi ha hagut aquest any // Ajuntament de Sant Boi

Concentració al migdia

Unes 40 persones, segons l’Ajuntament, van participar-hi, dilluns a la tarda. Entre elles, diversos regidors i l’alcaldessa, Lluïsa Moret, que també va presidir una concentració a les 12 del migdia davant l’ajuntament de Sant Boi.

Moret va recordar que «les dones no moren, les dones són assassinades», tal com ha defensat en un article recent. La regidora de Feminismes, Laura Solís, va llegir el manifest comú de la campanya, impulsada per una vintena d’organitzacions feministes.

El manifest afirmava: «Ha passat el temps de les paraules i és l’hora dels fets». La campanya demana que els 120 milions d’inversió s’incorporin als Pressupostos Generals de l’Estat: «No és negociable el preu de la vida de les dones».

Recomanacions personalitzades