La Festa Major de Sant Boi tindrà els concerts de Macaco, Orquesta Mondragón i Oques Grasses

Aquest cap de setmana la Festa Major de Sant Boi de Llobregat omplirà d’actes els carrers. Als concerts dels grans noms s’hi sumaran nombrosos grups locals. 

El concert de Macaco és un dels actes destacats del programa de la Festa Major de Sant Boi 2017 // Macaco

El concert de Macaco és un dels actes destacats del programa de la Festa Major de Sant Boi 2017 // Macaco

Després del preludi de dijous, amb el concert a l’envelat de la plaça de l’Agricultura que ha encapçalat Siniestro Total, aquest cap de setmana arriben els plats forts de la Festa Major, que estarà protagonitzada per la música.

Pregó d’Itziar Castro

L’obertura oficial serà divendres al vespre, amb el pregó de l’actriu Itziar Castro, a les 21 hores a la plaça de l’Ajuntament. Abans i després del pregó, posarà la música l’Orquestra Selvatana al mateix espai.

Concert d’Oques Grasses, divendres

I després del pregó, a l’envelat de la plaça de l’Agricultura, serà el torn del popular grup osonenc Oques Grasses (23:40h). Faran de teloners els santboians Camí de l’Est (22:30h), mentre que després d’ells tocaran Ben endins, un tribut a Sopa de Cabra (1:30h).

Macaco i Orquesta Mondragón, dissabte

Però el plat fort dels concerts serà dissabte: Macaco actuarà al Baldiri Aleu a les 22 hores. i a la mitjanit de dissabte a diumenge, l’Orquesta Mondragón tocarà a l’envelat de la plaça de l’Agricultura. Els acompanyaran abans (22:30h) al mateix envelat els Cucarachas Enojadas, cronistes del Sant Boi canalla inspirat en les bandes sonores de les pel·lícules de Tarantino.

Espectacle dedicat a Lorca

El programa també inclou l’espectacle «Lorca contra Lorca. La palabra imprevista» (dissabte a les 21 h al Museu Can Barraquer). Hi haurà una nova edició de Daltabaix (dissabte a les 11h per tot el nucli antic de Sant Boi) i l’exitós espectacle «Òpera for kids» (diumenge a les 18h a Can Massallera).

Gegants, flamenc, correfoc, sardanes i castells

No faltaran els esdeveniments més clàssics i populars de la Festa Major: la trobada gegantera (dissabte a la tarda) i la de puntaires (diumenge al matí), el correfoc (divendres a la nit) i les sardanes (dissabte al migdia).

Altres actes tradicionals seran la diada castellera (diumenge al matí), els balls de saló (diumenge a la tarda) o la II Trobada d’Animals & Cia (diumenge al matí). El Festival Flamenc (diumenge, 18h, Parc de la Muntanyeta) precedirà el concert de la reconeguda cantaora ‘Argentina’ (20:30h).

Festa col·lectiva

La festa d’aquest any vol ser, segons l’Ajuntament, una mostra de la «suma de l’esforç col·lectiu i de la capacitat creativa de les entitats, els operadors locals i totes les persones que la fan possible».

Ho corroboraria la dada que més de la meitat de les 48 activitats del programa estan protagonitzades per agents culturals de Sant Boi. Per això, el lema és «Fes-te de la festa», que es troba a la imatge gràfica d’aquest any.

És el cas de la Fira Familiar del Joc i l’Aventura (espai permanent al parc de la Muntanyeta), on el Col·lectiu Karxofarock aportarà la seva experiència en espectacles familiars, i «Sant Boi es mou», un esdeveniment de dansa al carrer amb el barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou com a escenari, a càrrec de la Jove Companyia de Dansa de Sant Boi.

Protocol contra agressions

Aquest any l’Ajuntament ha elaborat un protocol que pretén ser una eina de treball contra la violència masclista i les agressions sexistes que es puguin donar en els espais públics de la ciutat en un context d’oci. S’instal·laran dues carpes per informar i atendre els casos d’agressions sexistes: a la plaça de l’Agricultura i a la Plaça de l’Ajuntament.

 

Recomanacions personalitzades