Treballadores municipals denuncien «discriminació» en les condicions laborals i que pateixen «xantatge»

Les treballadores de les escoles bressol i dels serveis socials denuncien condicions salarials «precàries» i en situació de «discriminació» respecte als demés treballadors, i que l’ajuntament els fa «xantatge» amb no revaloritzar les seves condicions si es queixen. El govern ho nega i anuncia que es millorarà el sou d’aquestes treballadores.

Diferents col·lectius de treballadors denuncien males condicions laborals // Ajuntament de Sant Boi

Diferents col·lectius de treballadors denuncien males condicions laborals // Ajuntament de Sant Boi

Nou capítol de tensió entre treballadors municipals i el consistori, amb el Ple com a escenari. En aquest cas ha estat la secció sindical de la UGT la que ha posat el crit al cel per les condicions laborals dels col·lectius de treballadors de les escoles bressol i els serveis socials, un any després de la seva municipalització.

María José García va intervenir en el passat ple municipal per reclamar la millora de les condicions laborals d’aquestes col·lectius. «Van prendre el compromís de regularitzar el seu salari en tres anys, i a partir del gener de 2017 rebrien el 20% de pujada. Però això no serà així», va denunciar, afirmant que aquests col·lectius són «treballadors municipals de segona i de tercera», amb salaris «precaris».

García va explicar que una directora pedagògica d’una escola bressol, que té un equipament sota la seva responsabilitat, que coordina un equip de 13 persones que atenen de mitjana 80 infants, «no pot cobrar el mateix que un encarregat de brigada». García va preguntar a l’equip de govern perquè no es revaloritzava a l’alça el salari d’aquestes treballadores, i es va interrogar si «és un tema econòmic, o un despreci a les tasques educatives que fan les dones?».

La membre d’UGT va denunciar que a les treballadores «se les amenaça en no aplicar-los cap valoració si no accepten la proposada per l’ajuntament. És un xantatge i una discrimnació més». I va finalitzar la seva intervenció exigint «que s’acabi amb la precarietat de les mestres i les treballadores de serveis socials i se les reconegui«.

El govern nega cap pressió i promet resoldre el conflicte

La tinent d’alcalde Alba Martínez, responsable política de les escoles bressol, va afirmar sentir-se «dolguda» per la intervenció de María José García i que pel govern aquest servei «és una prioritat». Martínez va explicar que sempre «s’ha escoltat i s’ha dialogat amb les treballadores per millorar», i va prometre que al cap de tres anys les treballadores tindran unes condicions salarials «per sobre de la mitjana de les condicions de treballadors d’altres municipis». Martínez va negar que la proposta de l’Ajuntament «fos discriminatòria per ningú» i espera que «puguin seguir dialogant» sobre el tema.

Per la seva banda, Juan Antonio Tamayo, responsable d’economia i hisenda, va afirmar que el govern «en cap cas genera discriminacions per motius de gènere» i va demanar als representants sindicals que «no utilitzin el Ple com a altaveu de les seves reivindicacions».

Recomanacions personalitzades