La UE Santboiana torna a la final de Copa

L’equip que entrena Lewis Williams va superar l’Ordizia a la semifinal i jugarà el partit decisiu 10 anys després, amb l’opció d’endur-se el dotzè títol.

La Santboiana disputarà la final de Copa del Rei 10 anys després // UE Santboiana

La Santboiana disputarà la final de Copa del Rei 10 anys després // UE Santboiana

La Unió Esportiva Santboiana es va classificar per a la final de la Copa del Rey de rugbi després de guanyar l’Ordizia al Baldiri Aleu (23-16) en una semifinal molt igualada. L’equip de Lewis Williams tindrà l’oportunitat de sumar una altra Copa al palmarès. El degà es jugarà el títol amb El Salvador de Valladolid, actual campió, el pròxim 30 d’abril.

El partit va començar amb la Santboiana manant en el marcador gràcies a un xut a pals però els visitants li van donar la volta al marcador amb un assaig. Al descans es va arribar amb avantatge basc (6-7) a l’electrònic. El degà es va tornar a posar per davant mitjançant una marca (13-7) però l’Ordizia va remuntar provisionalment (13-16) amb tres xuts a pals seguits. La Santboiana, finalment, va capgirar el resultat i va tancar el partit amb un assaig definitiu d’Hèctor Garcia.

L’equip de Williams buscarà la dotzena Copa del Rey contra El Salvador, que va derrotar l’Alcobendas (10-13) a l’altra semifinal. Els de Sant Boi tornen a una final 10 anys després. L’última vegada que els catalans van guanyar el títol va ser el 2000 davant del mateix rival d’aquesta edició i enguany tindran una nova oportunitat. En el partit de lliga d’aquesta temporada el degà va superar el conjunt castellà (32-27).

Recomanacions personalitzades