El jutjat de violència masclista de Sant Boi rep 77 denúncies al tercer trimestre de 2016

77 dones han denunciat les seves parelles o ex parelles al jutjat de violència de gènere de Sant Boi al tercer trimestre de 2016, segons l’estudi trimestral que elabora el Consell General del Poder Judicial. Tot i que han baixat respecte mesos anteriors, ja se n’han produït quasi tantes com en tot l’any 2015.

Fulletons informatius pel dia internacional contra la violència vers les dones 2016 - Ajuntament de Sant Boi

Fulletons informatius pel dia internacional contra la violència vers les dones 2016 // Ajuntament de Sant Boi

La violència masclista continua éssent un dels problemes socials més importants, i les dades demostren com les denúncies de dones que l’han patida augmenten cada any. El jutjat de violència contra les dones de Sant Boi, que va estar a la corda fluixa durant un temps, ha registrat 77 denúncies durant el tercer trimestre del 2016, segons les dades que facilita el Consell General del Poder Judicial.

En l’acumulat del 2016, s’han presentat 245 denúncies, quasi tantes com en tot l’any 2015 (274), a esperes del darrer trimestre de l’any. Segons l’informe, totes les denúncies del trimestre han estat amb atestat policial, i s’han decretat 5 ordres d’allunyament i s’han condemant a dos homes. La immensa majoria de dones han denunciat lesions i maltractaments (48), seguidament de delictes contra la llibertat (15) i de trencament de mesures (7).

En el conjunt de la comarca, 455 dones han estat víctimes de violència masclista, 26 homes han resultat condemnats i 11 absolts. El nombre de denúncies de violència masclista puja a 501, tot i que disminueixen respecte el trimestre anterior (-27). El partit judicial que més denúncies ha rebut és el de Gavà, amb un total de 120.

Recomanacions personalitzades