La Generalitat es compromet a construir el cinquè ambulatori de Sant Boi

El conseller de Salut, Toni Comín, es va reunir amb representants municipals i els va confirmar el compromís de la Generalitat en la construcció del nou ambulatori, que s’ubicarà a la plaça Mercè Rodoreda. A més, el CAP Molí Nou podria obrir portes el proper mes de març.

El solar on es preveu que es construeixi el no ambulatori // Marc Pidelaserra

El solar on es preveu que es construeixi el nou ambulatori // Marc Pidelaserra

La Generalitat ha establert com a prioritat invertir en equipaments sanitaris a Sant Boi. Així ho ha confirmat la regidora de salut i serveis socials, Salut González, a Sant Boi Diari. Diversos representants municipals van mantenir una reunió amb el conseller Toni Comín, el qual els va confirmar que es crearia una cinquena Àrea Bàsica de Salut a Marianao, desdoblant l’actual CAP Montclar que està saturat. Així, el nou ambulatori anirà ubicat a un solar de la plaça Mercè Rodoreda, i l’Ajuntament ha explicat que ja s’està treballant amb el pla funcional de l’equipament.

«La reunió va anar molt bé, el conseller va acceptar i comprendre les demandes que li vam fer, vam estar molt en consonància», explica Salut González, que confia en que les obres del nou ambulatori puguin començar aquest mandat. González ha explicat que és possible que el departament faci alguna inversió per millorar l’actual CAP del carrer Pi i Margall.

I també una bona notícia pels veïns de Molí Nou i Ciutat Cooperativa, ja que el CAP és a punt d’obrir les portes. González ha confirmat que actualment l’equipament s’està aprovisionant del material necessari per funcionar, i que és possible que al mes de març ja estigui operatiu.

Per altra banda, l’Ajuntament també va demanar al departament de salut que tinguin en compte la ciutat per a futurs projectes que estiguin relacionats amb la salut mental. «Som un referent en aquest camp i ho volem continuar sent. És un dels nostres eixos de desenvolupament social i econòmic«, ha explicat la regidora. González també ha admès que han demanat més places de residència sociosanitària pel municipi.

Recomanacions personalitzades