Sant Boi té controlades 80 colònies de gats amb més de mig miler d’animals

Segons el consistori a Sant Boi hi ha 80 colònies felines controlades, el que suposa l’atenció diària de 550 gats de carrer. La ciutat és consierada com una de les referents en la gestió d’aquestes colònies.

Un dels espais de control de colònies de gats // Ajuntament de Sant Boi

Un dels espais de control de colònies de gats // Ajuntament de Sant Boi

Responsables municipals van participar a la Jornada Felina Europea, celebrada a l’Ateneu Barcelonès, com una de les ciutats referents en gestió de colònies felines. Concretament el consistori va participar explicant la seva experiència en una taula rodona amb altres ciutats, com Madrid, Vitòria i Alacant, sobre el mètode de captura de gats i el seu control.

Segons ha explicat l’Ajuntament, el mètode que s’usa és l’anomenat CES (capturar, esterilitzar i alliberar), a més de dignificar els espais ocupats pels gats de carrer. D’aquesta manera, s’augmenta la qualitat de vida dels integrants de la colònia i, per altra banda, aconsegueix que millori la percepció que té la ciutadania de les colònies.

La regidora de Tinença Responsable i Benestar dels Animals de Sant Boi, Ció Lerma, va destacar durant la jornada l’aposta del govern de la ciutat per garantir el benestar dels animals mitjançant la creació d’aquesta regidoria específica, i també que la tasca del voluntariat de gats de carrer és fonamental a l’hora de mantenir les colònies.

Recomanacions personalitzades