El Refugi d’Animals es mostra i es fa estimar a la Fira de la Puríssima

La desena edició de la Festa de l’Animal de Companyia aplega a centenars de persones a l’amfiteatre del parc de la Muntanyeta, on el Refugi Municipal d’Animals de Companyia ha fet desfilar gossos en adopció i ha rebut l’escalf dels santboians. 

La desfilada de gossos en adopció reuneix a molt de públic // Marc Pidelaserra

La desfilada de gossos en adopció reuneix a molt de públic // Marc Pidelaserra

Hi ha un dia on els animals són els protagonistes de la Fira de la Puríssima. Baldiri Aleu i el parc de la Muntanyeta estan plens de gent gaudint amb els seus animals, senyal que es tracta del dia en que se celebra la seva festa. El Refugi Municipal d’Animals de Companyia (RMAC), conjuntament amb l’Ajuntament i el Club d’Agility del Baix Llobregat organitzen la Festa de l’Animal de Companyia, que enguany va arribar a la desena edició i està totalment consolidada. La jornada és el gran aparador del Refugi.

Mentre es fan tallers d’ensinistrament i agility (exercici físic i habilitat per gossos), el grup de música Sittar Green es prepara per interpretar una cançó creada expressament per fomentar l’adopció d’animals, No només un més. I les grades de l’amfiteatre es van omplint de gent, disposada a donar el seu escalf a l’activitat que el RMAC està a punt de realitzar. Es tracta de la desfilada de gossos en adopció, on 18 animals es mostren al públic esperant que alguna família els vulgui emportar-se’ls cap a casa.

«És molt important, per les xarxes socials fem molta difusió però aquesta activitat la gent veu en directe al gos», explica la Carme Parés, cuidadora del RMAC, que afirma que no només ve a l’acte gent de Sant Boi, sinó de tota la comarca. «Som un referent en l’adopció d’animals», afirma.

Voluntaris i responsables polítics han desfilat amb els animals // Marc Pidelaserra

Voluntaris i responsables polítics han desfilat amb els animals // Marc Pidelaserra

Ja des del primer animal que apareix, un boxer anomenat Roco, es veu que el públic està entregat i decidit a aplaudir i convertir la desfilada en un èxit. Poc a poc es van succeint els animals, alguns de joves i d’altres de força veterans, alguns més espantats i d’altres més submisos, i entre el públic van apareixent algunes clarianes d’espais buits. I és que molta gent decideix abandonar les grades per interessar-se per algun animal o pel refugi.

«Ara ens vindrà una allau de gent, sobretot per conèixer-nos i per passejar els animals», explica Parés, que no para d’atendre consultes durant tot el matí. Actualment al refugi hi ha 45 animals en adopció, «a més d’un fotimer de gats, els grans oblidats«, recorda, però tot i això afirma que el RMAC es troba en un molt bon moment. «Els voluntaris són el millor que tenim i ara s’està treballant amb les noves instal·lacions del refugi, que ens permetran donar un pas endavant en qualitat important», expressa entusiasmada.

Després del bany de masses dels animals en adopció, ara els toca als ensinistrats demostrar les seves habilitats. El Club d’Agility ha convertit la seva exhibició en tot un espectacle, i el públic riu i s’emociona amb les accions dels animals. Tot plegat, un dia rodó pels amants de les mascotes, que tenen a Sant Boi un espai de reivindicació i acceptació referent a la comarca.

L'exhibició d'Agility agrada molt al públic // Marc Pidelaserra

L’exhibició d’Agility agrada molt al públic // Marc Pidelaserra

 

 

 

Recomanacions personalitzades