El talent santboià es reivindica al Made In Sant Boi

Per primera vegada la Fira de la Puríssima obre un espai a l’economia col·laborativa i a l’emprenedoria social i cultural 100% santboiana. L’entusiasme dels creadors, però, contrastava amb l’escepticisme dels visitants que, entre la novetat i el disseny de l’espai, no percebien el valor de la innovació local.

Espai del Made in Sant Boi al final de Baldiri Aleu // Marc Pidelaserra

Espai del Made in Sant Boi al final de Baldiri Aleu // Marc Pidelaserra

Al final de tot de Baldiri Aleu diversos contenidors industrials distribuits irregularment esperaven amb expectació la visita dels passejants de la Fira de la Puríssima. A dins, idees i creativitat a dojo, tal i com expressa l’eslògan del primer Made In Sant Boi, la novedosa mostra de talent creatiu i social santboià.

Durant els tres dies de la fira, aquesta mostra ha servit d’altaveu pels creadors per tal de difondre els seus serveis, realitzar tallers i xerrades i també per gaudir d’actuacions musicals.

«La idea és molt bona, la veritat és que en Sant Boi hi ha molta gent que crea», expressava en Bob, que fins fa unes setmanes regentava el bar musical Backstage i ara mostrava els seus dibuixos a la Puríssima. «Però que avisin una mica abans que em vaig assabentar dilluns i el dimarts es va muntar», es queixava, posant de manifest que ha costat organitzar aquesta mostra. «L’any vinent serà millor», va concloure.

Mentrestant, la zona de l’escenari acollia una degustació de vins que maridaven amb música electrònica, organitzada per La Cápsula del Tiempo, que va fer les delícies dels assistents. «Esteu acostumats a fer aquestes coses escoltant jazz, però ja veureu que l’electrònica funciona molt millor», deia el dinamitzador de l’activitat.

Els contenidors acollien projectes innovadors que els costava transmetre // Marc Pidelaserra

Els contenidors acollien projectes innovadors que els costava transmetre // Marc Pidelaserra

La gent es passejava i mirava les propostes, però sense massa intenció de saber exactament què passava ben bé dins dels contenidors. «Jo al final he decidit sortir i organitzar tallers pels nanos, així em puc donar a conèixer millor», explicava el Nahuel, de La Petjada, que es dedica a l’educació ambiental. «M’agrada molt la mostra, però per a futures ocasions s’ha de cuidar més la visibilitat», va explicar.

Qui es va mostrar molt satisfet és Roland Fosso, conegut popularment com el rei Baltasar, ja que encarna aquest paper durant l’època nadalenca. «És una gran finestra per poder explicar el nostre projecte, he pogut parlar amb molta gent», assegurava. En Roland va decidir convertir les cartes que els nens li donaven com a rei mag en un projecte d’educació en valors.

Projectes innovadors, creativitat artística, disseny social, arts aplicades… talent en estat pur. Tot i això, la novetat, la ubicació i el disseny de l’espai no van afavorir del tot que els visitants de la fira valoressin el gran talent santboià.

L'activitat del tast de vins va tenir molt bona acollida // Marc Pidelaserra

L’activitat del tast de vins va tenir molt bona acollida // Marc Pidelaserra

Recomanacions personalitzades