Passat i futur de la Fira de la Puríssima conflueixen en l’exposició del 70è aniversari

La Biblioteca Jordi Rubió Balaguer acull l’exposició municipal, que enguany repassa els setanta anys de la mostra santboiana. Cartells de fires passades i fotografies del segle passat es combinen amb projeccions multimèdia i de realitat virtual.

La projecció del vídeo Sant Boi des del cel va centrar la majoria d'atencions // Marc Pidelaserra

La projecció del vídeo Sant Boi des del cel va centrar la majoria d’atencions // Marc Pidelaserra

«Vinga senyora! Animi’s a entrar que li regalaran un calendari!». A l’entrada de la biblioteca un motivat animador enfundat en un tratge típic de català (amb barretina i faixa incloses) exhorta als visitants de la Fira de la Puríssima a que entrin a l’exposició municipal d’enguany, que és un viatge en el temps i que dibuixa cares de sorpresa i curiositat entre els assistents.

Amb el títol 1932-2016… Com t’imagines la Fira del futur?, la mostra fa un recorregut des del passat plenament agrari de la ciutat, passant per la primera Feria de planteles de árboles frutales y de adorno de San Baudilio, fins a l’actualitat amb el viratge comercial i lúdic de l’actual Fira de la Puríssima. Es poden visualitzar desenes de cartells, contextualitzats amb esdeveniments històrics. També es pot veure com la mostra s’anava adaptant a la realitat del moment.

L'espai de realitat virtual engrescava sobetot als joves // Marc Pidelaserra

L’espai de realitat virtual engrescava sobetot als joves // Marc Pidelaserra

Una gran sala principal combina tradició i modernitat. A banda i banda fotografies històriques en blanc i negre contrasten amb les lluminoses pantalles dels extrems on es projecten imatges actuals tant de la ciutat com de fires passades. Sens dubte el protagonisme és pel vídeo Sant Boi des del cel, que ofereix panoràmiques espectaculars del nucli urbà.

I després de repassar el passat, toca introduir-se de ple a les noves tecnologies. Grans, joves i petits tenen l’oportunitat de posar-se uns visors de realitat virtual, i fer visites a les termes romanes, conduir un tractor pel parc agrari i fer un taller de pintura a Can Castells sense sortir de l’exposició.

I a la sortida, tal com prometia l’entusiasta animador, et regalen un calendari.

Cartell històric de la Puríssima // Marc Pidelaserra

Cartell històric de la Puríssima // Marc Pidelaserra

Recomanacions personalitzades