La Mostra de Jazz de Sant Boi compleix 25 anys

El certamen, que ha esdevingut un referent en el calendari cultural de la ciutat, congregarà a grans figures del gènere com Lila Ammons, Jim Rotondi i Ray Gelato. Can Massallera acollirà un acte commemoratiu dels 25 anys de la Mostra.

Detall del cartell de la Mostra de Jazz // Ajuntament de Sant Boi

Detall del cartell de la Mostra de Jazz // Ajuntament de Sant Boi

Arriba la 25a edició de la Mostra de Jazz de Sant Boi, un certamen que ha esdevingut tot un referent en el calendari d’esdeveniments musicals i culturals de la ciutat. Enguany s’han programat sis concerts i, com a novetat, activitats paral·leles per donar suport a nous talents i a la creació local.

La Mostra de Jazz de Sant Boi va néixer l’any 1992 gràcies a les iniciatives del saxofonista local Toni Solà (que ha estat el darrer pregoner de Festa Major), i el crític i presentador de Ràdio Sant Boi, Valentí Sésar. L’objectiu era fer arribar aquest gènere musical a tots els públics. En aquesta edició tan especial s’han programat sis concerts sota el lema Sant Boi i el jazz: 25 anys caminant plegats, la meitat dels quals comptaran amb artistes internacionals de prestigi.

Els concerts començaran el dia 21 d’octubre amb la cantant nord-americana Lila Ammons, la veu femenina d’aquesta edició, amb el suport musical de Toni Solà Quartet. Del ric panorama del jazz català, el dia 28 actuarà Dave Mitchell & Kike Angulo Swing Guitars Band. El trompetista nord-americà Jim Rotondi, enquadrat al post bop dels 60, serà a Sant Boi el proper 4 de novembre. El jazz tradicional tindrà presència l’11 de novembre de la mà de Don Scanlon & The Cool Cat Combo. El blues estarà representat per The Cool Grinders, banda liderada pel barceloní i professor de l’Escola de Blues de Barcelona Víctor Puertas, que actuarà el dia 18 de novembre. La mostra es tancarà el dia 25 amb el saxofonista i vocalista britànic Ray Gelato, considerat un dels màxims exponents del jive, el swing i l’R&B, i la Barcelona Big Blues Band, d’Ivan Kovacevic. El concert serà a les 22 h, però a partir de les 21 h, les persones que hi assisteixin podran participar en l’acte commemoratiu del 25è aniversari de la Mostra, a Can Massallera.

Enguany el certamen inclou un seguit d’activitats paral·leles als concerts amb l’objectiu de donar suport a la creació local i fer arribar un coneixement més ampli del jazz al públic familiar. La primera (un espectacle de claqué participatiu de The Ground Sisters) començarà el dijous dia 13 al Mercat de la Torre de la Vila. També estan previstes una cercavila jazzística amb Dixieland Royal Garden (dia 15), un espectacle poètic del poeta santboià Abel Santos i l’actuació de The Woodys Gypsy & jazz band (aquests dos organitzats per Punt Nou i les Muses de Casablanca els dies 14 i 15, respectivament). L’espectacle familiar Viatjazz a Nova Orleans amb la música i l’art urbà com a principals protagonistes (dia 27) tancarà el conjunt de propostes que aconpanyen els concerts.

Recomanacions personalitzades