El Benito Menni obre les portes per fer visible la realitat de les persones amb una malaltia mental

El centre de salut mental va organitzar una jornada festiva on més de 600 persones van participar en diverses activitats musicals amb l’objectiu de fer visible la realitat de les persones amb una malaltia mental i donar un pas més en la seva integració en la societat.

L'alcaldessa Lluïsa Moret i diversos membres del consistori i del Benito Menni CASM, durant les portes obertes // Benito Menni CASM

L’alcaldessa Lluïsa Moret i diversos membres del consistori i del Benito Menni CASM, durant les portes obertes // Benito Menni CASM

El Complex Assistencial Benito Menni ha decidit mostrar la seva tasca per trencar l’estigma, i de pas el de la ciutat sencera. En el marc de les activitats programades al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, va celebrar una jornada de portes obertes en que més de 600 persones van participar conjuntament en les diverses activitats dutes a terme al recinte hospitalari.

L’acte, que va comptar amb la col·laboració de diferents associacions i entitats de la ciutat, va dur per lema Compartim ritmes, ja que es van realitzar diverses activitats lúdiques relacionades amb la música: tallers de zumba, ball brasiler i de construcció d’instruments, una batucada i un concert.

L’objectiu de la iniciativa era fer visible la realitat de les persones amb malaltia mental i donar un pas endavant en la seva integració en la societat en el camí de la lluita contra l’estigma en salut mental. “Hem cregut que la música era el vehicle idoni per fer d’aquesta jornada un espai comú on tots els participants, siguin de l’edat que siguin i independentment de la situació personal en què es trobin, comparteixin el seu ritme, la seva història personal, en un ambient festiu”, va explicar Joan Orrit, director gerent de Benito Menni CASM.

En el marc de l’acte, l’alcaldessa de Sant Boi, LLuïsa Moret, va destacar “la capacitat d’entitats com Benito Menni CASM de ser referents en la cura de les persones, cosa que és un orgull per la ciutat de Sant Boi”.

A banda de les activitats musicals, també es va dur a terme una fira d’entitats diverses de la ciutat, de l’àmbit de cures i de la salut mental, i els assistents van poder gaudir d’un dinar popular, una degustació de pernil i inflables per als més petits.

Recomanacions personalitzades