Acampada davant l’Ajuntament per reclamar el dret a l’emancipació juvenil

El col·lectiu Arran Sant Boi ha iniciat una campanya per denunciar la precarietat laboral i les dificultats dels joves a accedir a un habitatge digne. Una vintena de persones va decidir acampar davant l’Ajuntament per fer visible la seva reivindicació. El col·lectiu anuncia més mobilitzacions.

Una vintena de persones han passat la nit a la plaça de l'Ajuntament // Arran Sant Boi

Una vintena de persones han passat la nit a la plaça de l’Ajuntament // Arran Sant Boi

Una cinquantena de persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament convocades pel col·lectiu de l’esquerra independentista Arran Sant Boi amb la finalitat de reivindicar el dret dels joves a poder emancipar-se. Segons el col·lectiu, a Sant Boi hi ha 3.000 pisos buits i xifren en més de 10.000 els joves que es veuen «forçats a viure a casa els pares» per la impossibilitat d’accedir-hi atès el preu del lloguer i la precarietat laboral.

«La ciutat no ofereix oportunitats habitacionals pels joves, a més l’Ajuntament té molts pisos buits amb un preu del lloguer desorbitat», explica a Sant Boi Diari Jordi Barbero, militant d’Arran, justificant així la concentració davant del consistori. Segons Barbero, actualment els joves es troben en una situació de precarietat que «ens impedeix tirar endavant els nostres projectes vitals», i identifica el preu de les matrícules universitàries, els sous baixos i l’elevat preu de l’habitatge com els principals factors.

L’acte d’Arran ha coincidit en el dia que l’Ajuntament anunciava multes a diversos bancs i altres empreses per tenir pisos buits a la ciutat. Per Jordi Barbero, l’Ajuntament «s’omple la boca amb discursos propagandístics» i dubta que aquestes mesures siguin efectives per acabar amb «les pràctiques especulatives de les immobiliàries».

La concentració a la plaça de l’Ajuntament va derivar en una assemblea oberta, on una vintena de persones va decidir acampar-hi per visibilitzar la seva reivindicació. Barbero va anunciar que la campanya de denúncia tot just comença, i que preveuen realitzar moltes més accions en els propers mesos, des de xerrades fins a realitzar accions per construir alternatives habitacionals, com la masoveria urbana i l’ocupació.

Recomanacions personalitzades