Dolors Vallejo serà la nova Síndica de Greuges amb tota l’oposició en contra

La mestra i sindicalista santboiana ha esta ratificada pel ple municipal per ser la Síndica municipal de Greuges els propers 5 anys en substitució de Carles Dalmau. L’oposició en bloc critica el nomenament de Vallejo per «no tenir el perfil adequat» pel càrrec i no ser «figura de consens».

Dolors Vallejo és mestra i vinculada a CCOO // Ràdio Sant Boi

Dolors Vallejo és mestra i vinculada a CCOO // Ràdio Sant Boi

El curs polític a Sant Boi ha començat mogut. En el primer ple municipal, govern municipal i oposició van xocar frontalment pel nomenament de la nova figura del Síndic municipal de Greuges, que fins ara havia estat Carles Dalmau i que es trobava amb el càrrec prorrogat. La proposta de l’equip de govern format per PSC i ICV no va agradar gens a la resta de l’oposició, que van propinar crítiques de tot tipus, malgrat que el govern municipal va fer valer la seva majoria per tirar endavant el nomenament.

La nova Síndica de la ciutat serà Dolors Vallejo, llicenciada en Història i Geografia, mestra de l’escola Benviure fins l’any 2005 i vinculada al moviment sindical. José Ángel Carcelén va defensar en nom del govern la proposta de Vallejo, afirmant que volen «donar un caire pedagògic a la nova etapa de la sindicatura» i que «és una persona amb prestigi a la ciutat i compromesa amb la lluita justícia social». Però l’oposició en bloc ho va criticar.

Jordi Garcia (CDC) va afirmar que el nomenament de Vallejo «és un greu error» perquè «s’ha fet amb presses i no tindrà el suport de la totalitat del plenari». Garcia va demanar que s’escoltessin les propostes dels demés partits abans de portar al ple la votació del nomenament. En el mateix sentit es va expressar Miquel Salip (ERC), que va acusar l’equip de govern de «menystenir la sindicatura de Greuges» perquè «ha exclòs» de l’elecció de la síndica a l’oposició.

Les paraules més dures les va propinar Rafael Cañedo (PP), que va assegurar que l’elecció de Vallejo «suposa banalitzar i desprestigiar la Sindicatura de Greuges» perquè «no reuneix el perfil necessari i desitjable ja que no té una formació jurídica«. Cañedo va afirmar que «l’únic bagatge» de Vallejo és «ser mestra de primària i participar a les tertúlies de Ràdio Sant Boi». Finalment, va etzibar que «no pot ser que per aquesta figura serveixi hasta el tato«.

Per la seva banda, Olga Puertas (C’s) va mostrar també el rebuig per la formació de Vallejo i va posar en dubte «que tingui independència de criteri respecte l’administració». Tot i això, va mostrar la seva satisfacció perquè la Síndica fos una dona però va criticar que el fet de ser-ho sigui un mèrit per accedir al càrrec. «Això a vegades al PSC li va molt», va afirmar.

Carcelén (PSC) va replicar als grups de l’oposició que sabien perfectament que l’antic Síndic, Carles Dalmau, es trobava en situació de provisionalitat des de fa un any, ja que es va acordar que no es faria el relleu a la sindicatura en any electoral. «És una falta d’ètica i un estil polític molt baix desqualificar persones sense conèixer-les», va criticar Carcelén.

Malgrat el tens debat, els vots de la majoria absoluta del govern municipal van ser suficients en segona votació per tal que Dolors Vallejo hagi estat nomenada nova Síndica municipal de Greuges. Prendrà possessió del càrrec en les properes setmanes.

Recomanacions personalitzades