Els cotxes elèctrics podran aparcar de franc a la zona blava

Els propietaris de cotxes elèctrics o els que ho seran properament estan d’enhorabona. Aquests vehicles es beneficiaran de múltiples bonificacions i avantatges aquest any, com la gratuïtat de l’aparcament o la bonificació de diversos impostos.

Si ho aprova el Ple, els cotxes elèctrics, híbrids i de gas tindran molts incentius fiscals // Àrea Metropolitana de Barcelona

Si ho aprova el Ple, els cotxes elèctrics, híbrids i de gas tindran molts incentius fiscals // Àrea Metropolitana de Barcelona

Tenir un cotxe elèctric a Sant Boi pot implicar estalviar-se impostos, la tarifa de la zona blava i fins i tot la recàrrega de la bateria pot ser de franc. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat un model unificat d’ordenances municipals per promoure l’ús dels vehicles elèctrics i de baixes emissions pels 36 municipis, que comporta múltiples avantatges.

Els propietaris de vehicles elèctrics i híbrids es podran beneficiar d’una bonificació de l’impost de circulació del 75%, i els de vehicles de gas natural, GLP i biogàs d’un 50%. Les empreses que adquireixin qualsevol d’aquests tres tipus de vehicles veuran com tindran un bonificació del 25% en l’impost d’activitats econòmiques.

Pel que fa a l’aparcament, els cotxes elèctrics podran aparcar totalment de franc en zones blaves i verdes, i els híbrids i de gas tindran una bonificació del 50%. A més, en el cas d’aparcaments municipals, els vehicles elèctrics i híbrids podran optar entre: o bé recarregar la bateria de franc i pagar l’aparcament, o bé no pagar ni l’energia ni l’aparcament durant les quatre primeres hores. Així, els punts de recàrrega que progressivament instal·larà l’AMB seran totalment gratuïts.

D’aquesta manera, l’Àrea Metropolitana fa un pas endavant per tal de fomentar l’ús dels vehicles sostenibles amb el medi ambient, i ara la pilota es troba a la teulada dels municipis. Per tal que això sigui una realitat a Sant Boi, ho haurà d’aprovar el Ple municipal.

Recomanacions personalitzades