Trau i Coet posen l’accent santboià en un Altaveu en refundació

Les dues bandes santboianes transmeten il·lusió, contundència i talent. Conjuntament amb la Sant Boi Urban Dance, posen l’accent local en un Festival Altaveu que busca noves fórmules. 

Coet en plena actuació a l'Altaveu // Susana Díaz

Coet en plena actuació a l’Altaveu // Susana Díaz

Deu minuts abans de l’inici dels concerts als jardins de l’Ateneu Santboià, en la segona jornada del Festival Altaveu, res feia pensar que la nit acabaria sent tan rodona. Un vintena de persones esperaven el primer concert de la nit, una imatge un pèl desangelada, fins i tot els propis integrants de Coet es plantejaven començar una mica més tard per esperar que s’omplís una mica.

Era un dia important pel quintet capitanejat per Jordi Castany, i és que tot just acaben de publicar el seu primer disc, Passi-ho bé!, i el presentaven davant del seu públic. Amb ganes que el seu «rock amb aroma de carxofa« impregnés els jardins, el Coet va sortir accelerat però imprecís. Tot i això van anar agafant el to per acabar realitzant un concert força consistent i, sobretot, que va agradar al públic que poc a poc anava omplint l’espai. El grup va sobresortir en cançons puntals com Llobregat, Serem Lliures o Gripau, el hit que va tancar l’actuació.

Trau va oferir un espectacle ple d'humor - Susana Díaz

Trau va oferir un espectacle ple d’humor // Susana Díaz

En un altre pla es troben els Trau, que van agafar el relleu de Coet i van plantar el seu espectacle a voltes surrealista davant d’un públic entusiasta. Els santboians es troben en un moment molt dolç i ho van demostrar dalt de l’escenari, amb una actuació molt sòlida i acústicament força bona.

A voltes acostant-se a sons que recorden els Beatles (el baix que brandava la Núria Botia és clavat al de Paul McCartney) i en altres ocasions recordant a La Trinca amb gags corals entre cançó i cançó, els Trau van dibuixar molts somriures als llavis del públic que estava presenciant un concert original i de qualitat. I Somni de Festa Major és cada cop més un himne.

Més enllà de la música

El dia abans, el grup de ball Sant Boi Urban Dance van fer vibrar la plaça de l’Ajuntament amb el seu espectacle que combina el hip-hop i la dansa de carrer. Sota la direcció de la pratenca Úrsula Rilo i la música de Loren, el conjunt va aixecar els crits d’un públic ple de familiars i amics.

Aquest ha estat l’accent santboià del 28è Festival Altaveu, que abaixa la persiana fins l’any que ve on, en principi, es veuran força canvis. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, José Manuel González Labrador, ja va avançar durant l’entrega de premis que l’Altaveu està en plena revisió i buscant «noves fórmules per fer que la ciutadania passi a ser part activa del festival». Les actuacions d’artistes locals podrien ser una bona fórmula.

Recomanacions personalitzades