Sant Boi es manté com un dels municipis amb la taxa d’atur més alta del Baix Llobregat

Tot i que aquest 2016 està sent especialment positiu en la reducció de l’atur a tot el país, Sant Boi es manté al capdavant de les dades negatives de la comarca. Ara mateix 5.689 veïns de la ciutat no tenen feina, 849 persones menys que quan va començar l’any.

Façana d'una oficina del SOC // Generalitat de Catalunya

Façana d’una oficina del SOC // Generalitat de Catalunya

Sant Boi continua sent un dels municipis amb més atur de la comarca. Les dades que facilita el Consell Comarcal del Baix Llobregat assenyalen la ciutat com la cinquena amb la taxa d’atur més elevada, amb un 14,4% (5.729 persones). Els municipis amb més atur són Sant Vicenç dels Horts (17,4%), Martorell (16,7%), Esparraguera (16%) i Olesa de Montserrat (15,7%).

Tot i això el conjunt de l’any 2016 està sent força positiu pel que fa a l’ocupació. Sant Boi iniciava l’any amb una taxa del 16,2% al mes de gener, el que significa que fins el 31 d’agost hi ha 805 aturats menys. La dinàmica positiva l’ha trencada aquest mes d’agost, quan 1.020 persones han perdut la feina a tota la comarca, 44 d’elles de Sant Boi. La ciutat es troba 1,4 punts per sobre de la taxa mitjana comarcal, i 1,6 punts per sobre de la mitjana de Catalunya.

A més, les dades assenyalen que l’atur porta nom de dona. La taxa entre els homes és de l’11,8% (2.418 persones), i el de les dones és del 17,2% (3.322), una dinàmica que s’ha accentuat durant tots els anys de la present crisi econòmica. A més a més, el col·lectiu més afectat és el de persones majors de 44 anys, que pateixen un 19,2% d’atur en front del 10,9% de les persones entre 25 i 44 anys.

Totes aquestes dades assenyalen que Sant Boi afronta el darrer quadrimestre de l’any molt millor que l’any passat. A 31 d’agost de 2015, hi havia a la ciutat 926 persones aturades més que ara.

Recomanacions personalitzades