L’Ateneu es mobilitza per tal que les obres no el buidin d’activitat

L’Associació Amics de l’Ateneu Santboià ha decidit fer un pas endavant per tal que l’emblemàtic espai del casc antic tingui vida un cop comencin les obres de rehabilitació, presumiblement després de l’estiu. L’objectiu a curt termini és que la terrassa aculli activitats populars.

Panoràmica del mur de la terrassa de l'Ateneu // Miquel Caimary

Panoràmica del mur de la terrassa de l’Ateneu // Miquel Caimary

Els murs de la terrassa de l’Ateneu Santboià han perdut el desgastat gris ciment i ara l’assoleiat espai és tot un espectacle cromàtic. Uns centenars de persones van participar en una jornada organitzada per l’Associació Amics de l’Ateneu per tal de revitalitzar aquest espai. En aquest context, els murs de la terrassa han cobrat vida amb la col·laboració d’artistes locals com Ivan Castro, Ivan Bravo i Raquel Garcia Ulldemolins.

En paral·lel, un grup de persones van treballar amb l’arquitecte Santi Cirugeda per tal de dissenyar com ha de ser l’espai de la terrassa físicament, quins elements ha de contenir per tal que s’hi puguin realitzar diverses activitats. A principis d’agost es realitzarà una nova trobada per tal de construir tots aquests elements i donar vida a l’espai.

Una història que ve de lluny

L’any 2014 es va iniciar el procés participatiu Nou Ateneu, recolzat per l’Ajuntament de Sant Boi i dinamitzat per arquitectes dels estudis LaCol i Straddle3, per tal d’obrir espais participatius perquè la ciutadania decidís el futur dels espais, usos i gestió de l’Ateneu. Donat que la restauració del complex d’edificis està resultant un procés llarg, Amics de l’Ateneu Santboià ha decidit fer un pas endavant amb el projecte La Terrasseta per començar a reactivar l’espai.

Membres de l’associació han explicat a Sant Boi Diari que els preocupa que les obres afectin al desenvolupament d’activitats i el dia a dia de les associacions que fan ús de l’Ateneu. Com l’espai de la terrassa en principi no quedarà afectat per cap projecte de construcció, han decidit transformar l’espai per tal d’acollir-hi l’activitat que no es podrà celebrar dins dels edificis.

També es crearà properament una comissió tècnica per tal de fer un seguiment dels treballs i vetllar perquè es respecti les prioritats que es recullen en la memòria del procés participatiu de l’Ateneu, en què es manifesta que l’espai ha de ser un punt de trobada, seu d’entitats, tenir una sala polivalent coberta i insonoritzada i una zona de bar, a més dels pertinents serveis i zones de magatzem.

Recomanacions personalitzades